„Figaro”: Pozadina prevare „uzornog” Kosova

Izvor: Politika, 27.Jan.2011, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Figaro”: Pozadina prevare „uzornog” Kosova

PARIZ – Francuski dnevnik „Figaro” nazvao je skandaloznom nezainteresovanost međunarodne zajednice za strahote koje su kosovski Albanci počinili nad manjinama na Kosovu.

Svet je krajem 1990-ih godina saosećao s kosovskim Albancima, Beograd optuživao za etničko čišćenje i objavio rat Srbiji, a mnoge zapadne zemlje, među kojima Francuska, 2008. godine podržale su jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova, naveo je list.

„Međutim, čemu od tada prisustvujemo? >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Nizanju strahota koje, izgleda, ne uzbuđuju mnogo one koji su tako dobro umeli da optužuju Srbe”, piše u članku autora Ivana Riufila.

„Prelazim preko uništavanja i skrnavljenja mnogobrojnih pravoslavnih crkava na Kosovu, kolevci hrišćanske Srbije. Prelazim i preko etničkog čišćenja nad manjinama... koje nikada nije uzbuđivalo one koji su obećavali mešovito društvo. Prelazim i preko mafijaške ekonomije uspostavljene u ovom bivšem protektoratu NATO”, navedeno je u tekstu.

„Ono na čemu danas želim da se zadržim jeste vrhunac prevare Kosova, koje je trebalo da bude uzor: na optužbama za trgovinu organima”.

Kada je izvestilac Saveta Evrope Dik Marti u izveštaju optužio Oslobodilačku vojsku Kosova i premijera Hašima Tačija za organizovanje mreže trgovine ljudskim organima, a Parlamentarna skupština SE usvojila taj izveštaj, ostali smo zabezeknuti, piše autor.

Ta trgovina se odvijala u vreme kad je na čelu UNMIK-a bio doskorašnji šef francuske diplomatije Bernar Kušner.

„Ovo je skandal ogromnih razmera. No, gde je ogorčenost među našima?”, upitala je Riufil.

Tanjug

objavljeno: 27/01/2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Figaro": Pozadina prevare "uzornog" Kosova

Izvor: Blic, 27.Jan.2011

Francuski dnevnik "Figaro" nazvao je skandaloznom nezainteresovanost međunarodne zajednice za strahote koje su kosovski Albanci počinili nad manjinama na Kosovu. ..Svet je krajem 1990-ih godina saosećao s kosovskim Albancima, Beograd optuživao za etničko čišćenje i objavio rat Srbiji, a mnoge...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.