Femen u Parizu provocira Muslimane

Izvor: Mondo, 18.Sep.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Femen u Parizu provocira Muslimane

Obnažene aktivistkinje ukrajinskog feminističkog pokreta Femen prodefilovale su po muslimanskom kvartu u Parizu povodom otvaranja kancelarije pokreta u Francuskoj, objavili su danas ruski mediji.

Defile je organizovan pod sloganom "Francuzi, skinite se", a za obezbijeđenje je angažova veliki broj policijskih službenika.

"Nalazimo se u jednom od najopasnijih kvartova u Parizu, gđe žive radikalni islamisti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << To nije u suprotnosti sa strategijom pokreta Femen, nikada nismo tražile lakši put", izjavila je Ina Ševčenko, pripadnica pokreta Femen koja je ljetos prebjegla u Franucsku

Ona je dodala da će devojke polunage redovno defilovati ulicama Pariza i da će to činiti Ukrajinke, ali i Francuskinje.

Aktivistkinje su pozvale muslimanske žene da se skinu.

Pokret Femen planira da, uskoro, otvori predstavništva u NJujorku, Montrealu i Sao Paolu. Kasnije bi trebalo da bude osnovana filijala pokreta u Izraelu.

Osnovan 2008. godine, pokret je postao poznat 2010. godine po protestima razgolićenih aktivistkinja u Rusiji, Ukrajini i Velikoj Britaniji.

Feministički pokret još nije zvanično registrovan u Ukrajini, zemlji porijekla članica ovog pokreta. Femen je 15. septembra registrovan u Francuskoj.

(Srna Foto Beta AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.