FRANCUZI OGORČENI MAKRONOVIM GOVOROM: Parižani ispred Gradske kuće udaraju kašikama o metalne lonce i uzvikuju protestne slogane (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 21:30

FRANCUZI OGORČENI MAKRONOVIM GOVOROM: Parižani ispred Gradske kuće udaraju kašikama o metalne lonce i uzvikuju protestne slogane (VIDEO)

Šef države se u ponedeljak obratio Francuzima da objasni potrebu za usvajanjem penzione reforme u zemlji.

Francuzi su se okupili ispred Gradske kuće Pariza i lupaju kašikama o šerpe u znak protesta zbog obraćanja francuskog predsednika, Emanuela Makrona, sa kojim, po njihovom mišljenju, dijalog više nije moguć, javlja dopisnik RIA Novosti.

Spontaniczna demonstracja trwa nawet po przemówieniu @EmmanuelMacron. Mieszkańcy okolicznych kamienic przyłączają >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << się do #Casseroles20h #Macron20h #ReformesDesRetraites #17Avril2023 #manif17avril #ParisProtestspic.twitter.com/O27KmNVkau

— Dorota Malicka 🇵🇱 (@RubyTuesday828) April 17, 2023

Na poziv levičarskih partija, ljudi su uveče počeli da se okupljaju ispred Gradske kuće Pariza, gde su priredili "koncert" u znak protesta protiv predsednikovog govora. Udaraju kašikama o metalne lonce i poklopce i uzvikuju protestne slogane.

Kako je za RIA Novosti reklo nekoliko demonstranata, oni "ne očekuju ništa" od predsednika, a "javni dijalog je prekinut" kada je Makron odbio da uzme u obzir neslaganje sa penzionom reformom velike većine Francuza.

Ustavni savet Francuske u petak je odobrio ključni član zakona o penzionoj reformi koji poziva na postepeno povećanje starosne granice za odlazak u penziju u zemlji sa 62 na 64 godine do 2030. godine. Francuski predsednik Emanuel Makron je u subotu uveče potpisao zakon, a dokument je objavljen u Službenom glasniku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.