FRANCUSKI MEDIJI O POSETI NjIHOVOG PREDSEDNIKA: Grandiozan doček, Makron ponovo osvojio Srbe

Izvor: Večernje novosti, 16.Jul.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRANCUSKI MEDIJI O POSETI NjIHOVOG PREDSEDNIKA: Grandiozan doček, Makron ponovo osvojio Srbe

Frans 3 piše da je Vučić priredio grandiozan doček francuskom kolegi Emanuelu Makronu, koji je došao u Beograd kako bi ponovo pokrenuo diplomatske odnose sa Srbijom PARIZ - Francuski predsednik Emanuel Makron ponovo je osvojio Srbe obraćajući im se na njihovom jeziku tokom zvanične posete Beogradu, nakon što je prijateljstvo između dve zemlje nedavno ugroženo, ocenio je francuski portal "20 minuta", dok je francuska televizija Frans 3 u prvi plan stavila grandiozni >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << doček koji je predsednik Srbije priredio za francuskog kolegu.Portal "20 minuta" piše da je Makron je iznenadio Srbe koji su u Beograd došli da slušaju njegov govor, kada im se obraćao na srpskom, poručujući im da "budu hrabri" i da treba "pronaći dobar kompromis" sa Prištinom. "Hvala vam na izuzetnom dočeku", izjavio je u ponedeljak Makron na srpskom pred masom koja je na to reagovala sa iznenađenjem i ushićenjem i iz koje se s vremena na vreme prolamalo: "Živela Francuska", piše "20 minuta" prenoseći atmosferu tokom obraćanja Makrona i predsednika Aleksandra Vučića ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj na beogradskom Kalemegdanu. PROČITAJTE JOŠ - MAKRON STAVIO RUKU NA SRCE I REKAO: Ovde su Srbija i Francuska; Vučić: Makron je pridobio srca naših građana Prijateljstvo između dve zemlje nedavno je ugroženo, konstatuje portal i podseća na propust protokola Jelisejske palate tokom proslave kraja Prvog svetskog rata u Parizu u novembru, kada je Vučiću određeno da sedi u pozadini, dok je predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači sedeo u prvom redu, rame uz rame sa Makronom i američkim i ruskim predsednikom, Donaldom Trampom i Vladimirom Putinom. Frans 3 piše da je Vučić priredio grandiozan doček francuskom kolegi Emanuelu Makronu, koji je došao u Beograd kako bi ponovo pokrenuo diplomatske odnose sa Srbijom.Foto Z. Jovanović "Njih dvojica su pokazali rivalstvo u iznošenju ljubaznih komentara kako bi prevazišli nataložene nesuglasice, od francuskog priznanja Kosova, do diplomatskog incidenta tokom komemoracije 11. novembra" u Parizu, ocenjuje Frans 3, čiji je izveštač pratio Makrona u Beogradu. PROČITAJTE JOŠ - KAKO JE PROTEKLA VEČERA U VILI "MIR": Makrona oduševila pita, Dačić opet pevao Navodeći da je francuski predsednik tokom posete Srbiji rekao da EU trenutno nema kapacitet za još jedan talas proširenja, Frans 3 ocenjuje da je ta izjava došla u lošem trenutku, jer se Srbiji sve više "udvaraju" Rusija i Kina.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Grandiozan doček u Srbiji za Makrona" Francuski mediji BRUJE o poseti, a jednu stvar POSEBNO ISTIČU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2019

"Frans 3" piše da je Vučić priredio grandiozan doček francuskom kolegi Emanuelu Makronu, koji je došao u Beograd kako bi ponovo pokrenuo diplomatske odnose sa Srbijom...Francuski predsednik Emanuel Makron ponovo je osvojio Srbe obraćajući im se na njihovom jeziku tokom zvanične posete Beogradu,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.