FR: Lisice saučesnicima teroriste

Izvor: B92, 26.Apr.2015, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FR: Lisice saučesnicima teroriste

Francuska policija privela je trojicu ljudi, osumnjičenih za zaveru za napad na jednu crkvu u blizini Pariza.

Sumnja se da su trojica uhapšenih u vezi sa Sidom Ahmedom Glamom, koji je glavni osumnjičeni za planiranje napada na crkvu u Vilžuifu, južno od Pariza, a osumnjičen je i za ubistvo jedne žene iz okoline, prenosi AP.

Glan je student informatike rodom iz Alžira, koji je uhapšen prošle nedelje nakon očigledno slučajnog samoranjavanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema saopštenju francuske policije, tragovi DNK jednog od osumnjičenih za saučesništvo su pronađeni u Glamovoj spavaćoj sobi, a tragovi DNK drugog na jednoj četki za kosu iz Glamovog stana. Treći privedeni je osumnjičen za planirano pružanje logističke podrške prilikom napada.

U Glamovoj kući su, inače, pronađena tri "kalašnjikova", kao i telefoni i kompjuteri koji ukazuju kako je bio u kontaktu s nekim (možda) iz Sirije, ko ga je podsticao na napad na crkvu, saopšteno je iz kancelarije javnog tužioca.

Takođe je pronađen i materijal na arapskom, u kojem se pominju al-Kaida i grupa Islamska država (ID), ali zasad nema dokaza da je Glam bio u vezi sa bilo kakvom organizovanom grupom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privedena trojica zbog planiranja napada na crkvu kod Pariza

Izvor: Blic, 26.Apr.2015

Francuska policija privela je trojicu ljudi, osumnjičenih za zaveru za napad na jednu crkvu u blizini Pariza, objavljeno je danas...Sumnja se da su trojica uhapšenih u vezi sa Sidom Ahmedom Glamom, koji je glavni osumnjičeni za planiranje napada na crkvu u Vilžuifu, južno od Pariza, a osumnjičen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.