Evropa u blokadi

Izvor: Press, 09.Dec.2010, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa u blokadi

Novi hladni talas pogodio je Evropu, u Francuskoj i Nemačkoj pojedini gradovi potpuno blokirani, a u Rusiji je bez struje ostalo 90.000 ljudi Novi hladni talas koji je zahvatio Evropu paralisao je veliki broj gradova, a najteža situacija je u Rusiji, gde je usled snažnog vetra i vlažnog snega bez struje ostalo oko 90.000 ljudi. Snažna mećava pogodila je i Pariz, što je potpuno blokiralo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << francusku prestonicu. U susednoj Nemačkoj, zbog obilnih padavina usporeni su avio, drumski i železnički saobraćaj.
Rusko ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je u 13 rejona Uljanovske i Samarske oblasti, kao i Republike Tatarstan, već četiri dana bez struje 269 naselja, odnosno 28.487 domaćinstava sa ukupno 87.644 osoba. I narednih dana u celoj Rusiji biće obilnih padavina praćenih jakim vetrom, što će stvoriti dodatne probleme u snabdevanju strujom i teškoće u saobraćaju. Istovremeno, na Moskvu se juče obrušila prava vejavica i potpuno zaustavila saobraćaj u prestonici Rusije. Mnogi vozači ostali su zarobljeni u automobilima u centru grada.
U centralnoj Evropi najteža situacija je u Francuskoj i Nemačkoj. Francusku prestonicu pogodila je najveća mećava od 1987. godine. Zatvoreni su aerodromi „Šarl de Gol" i „Orli", a više hiljada putnika provelo je noć između srede i četvrtka u vazdušnim lukama. U regionu Pariza u kojem živi oko 11 miliona ljudi, velike količine snega i leda blokirale su gotovo sve ulice, a nadležni apeluju na građane da bez preke potrebe ne koriste svoje automobile. Iz bezbednosnih razloga zatvoren je i Ajfelov toranj. U Parizu jedino funkcionišu metro i železnički saobraćaj.
U susednoj Nemačkoj sneg, led i niske temperature već dve nedelje otežavaju normalno funkcionisanje drumskog i vazdušnog saobraćaja. Sa frankfurtskog aerodroma otkazan je veliki broj letova, a registrovana su kašnjenja i u železničkom saobraćaju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.