Evakuisane jevrejske škole u Parizu

Izvor: B92, 30.Okt.2023, 14:23

Evakuisane jevrejske škole u Parizu

Nekoliko jevrejskih škola širom Pariza i njegovih predgrađa evakuisano je danas zbog pretnji bombom.

Prema visokim izvorima u organizovanoj jevrejskoj zajednici, koji su govorili za Džerusalem post, "postojala je pretnja bombom prema mnogim jevrejskim školama".

"Neke od ovih škola su evakuisane. U većini škola od roditelja je traženo da odvedu svoju decu kući," naveo je izvor.

Prema izvoru, anonimna pretnja glasila je da će "bombe eksplodirati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 20 različitih jevrejskih škola u oblasti Pariza".

Izvor je potvrdio da policija i snage bezbednosti tragaju za bombama u ovim školama, ali još nisu pronašli dokaze o takvoj eksplozivnoj napravi.

"Iako su svi dobro, ovaj događaj je izazvao paniku među roditeljima. Prolazimo kroz težak period i situacija u Izraelu utiče i na nas", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.