Evakuisan kamp u Parizu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisan kamp u Parizu

Više od 1.400 osoba evakuisano je danas iz velikog kampa koji se nalazi na severozapadu Pariza.

Velika akcija započela je oko šest sati ujutru i tokom nje evakuisano je 249 migranata, među kojima je bilo i dece, kao i 1.187 muškaraca i oni su prebačeni u sportske hale i 17 prihvatnih centara, piše francuski Parizijen.

Među evakuisanim građanima bilo je i oko 30-ak zavisnika od droge koji su zbrinuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u odgovarajućim ustanovama.

Dodaje se i da su evakuisani migranti uglavnom iz Avganistana, sa Bliskog istoka i subsaharske Afrike.

Regionalna zdravstvena agencija Il de Frans je u svom izveštaju od 24. januara zabeležila prisustvo tuberkuloze i parazitskih bolesti, ali i "mentalnu patnju" i "ekstremnu ranjivost" kod stanovnika kampa, posebno kod žena i maloletnika.

Sa druge strane, policija je u svom izveštaju navela da su u kampu u porastu napadi, pljačke, trgovina drogom, agresivno ponašanje.

Prostor, koji se nalazi u 19. pariskom okrugu raščišćen je uz pomoć građevinskih mašina.

Inače, taj kamp se u toku prošle godine naglo povećao, nakon što je uklonjen kamp Porte de la Kapel koji se nalazio u blizini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAGERI UKLONILI MIGRANTSKI KAMP U PARIZU: Tamo je vladala tuberkuloza, droga i nasilje, a najgore su prošle žene i deca

Izvor: Kurir, 28.Jan.2020

Više od 1.400 ljudi evakuisano je danas iz velikog kampa koji se nalazi na severozapadu Pariza.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.