Ertel igra za Francusku na Ol u Parizu?

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 10:59

Ertel igra za Francusku na Ol u Parizu?

Košarkaš Zenita Tomas Ertel mogao bi da zaigra za reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, prenosi Basketnews.

Ertel je izbačen iz nacionalnog tima Francuske, pošto je prošle godine odlučio da potpiše ugovor sa Zenitom.

Košarkaški savez Francuske (FFBB) je prošle godine doneo odluku da svi igrači koji potpišu za neki ruski ili beloruski klub neće moći da nastupaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za nacionalne selekcije do kraja rata u Ukrajini.

Ertel je prošle godine igrao za Francusku na Evropskom prvenstvu, ali je zbog suspenzije propustio ovogodišnji Mundobasket.

"Trikolori" su na SP u Manili doživeli fijasko, pošto su osvojili 18. mesto. Kapiten Francuske Nikola Batum je po završetku Mundobasketa kritikovao čelnike FFBB zato što nisu dozvolili da Ertel igra na SP.

Lokalni mediji navode da će čelnici FFBB učiniti sve da Ertel zaigra na Igrama u Parizu. Francuski reprezentativci su ljuti na FFBB, jer se pravilo o zabrani igranja u Rusiji i Belorusiji ne primenjuje na sve sportiste. Francuski odbojkaški reprezentativac Ženja Grebenikov nije izbačen iz nacionalnog tima "trikolora" iako igra za Zenit.

Predsednik FFBB Žan-Pjer Sijuta izjavio je da će Savez preduzeti sve dodatne korake da bi Ertel ponovo zaigrao za Francusku.

"Radimo i na političkom nivou. Tražimo sva rešenja koja će omogućiti Ertelu da ponovo bude u reprezentaciji", dodao je Sijuta.

Ertel (34) je sa reprezentacijom Francuske osvojio srebro na OI u Tokiju 2021. godine, kao i bronzu na SP 2014.

On je sa Francuskom bio šampion Evrope 2013, a prošle godine "trikolori" su osvojili srebrnu medalju na EP u Nemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.