Ero zvanično premijer Francuske

Izvor: NaDlanu.com, 16.Maj.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ero zvanično premijer Francuske

PARIZ, 16. maja 2012. (Beta-AFP) - Žan-Mark Ero zvanično je u četvrtak postao francuski premijer, posle kratkog sastanka s bivšim predsednikom vlade Fransoaom Fijonom, koji je obavljao tu funkciju od maja 2007. do 2012. godine.

PARIZ, 16. maja 2012. (Beta-AFP) - Žan-Mark Ero zvanično je u četvrtak postao francuski premijer, posle kratkog sastanka s bivšim predsednikom vlade Fransoaom Fijonom, koji je obavljao tu funkciju od maja 2007. do 2012. godine.Ero (62) bi >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << trebalo da tokom dana predstavi sastav nove vlade.Novi premijer, kao ni novi francuski predsednik Fransoa Oland (57), koji je u utorak preuzeo dužnost predsednika, nikada nije obavljao ministarsku funkciju. Predsednik parlamentarne grupe socijalista Ero je poslanik od 1986. godine.Ero je gradonačelnik Nanta od 1989. godine.Bivši profesor nemačkog i dobar poznavalac Nemačke, Ero je bio tokom predsedničke kampanje specijalni savetnik Olanda.Ero će biti zadužen da predvodi socijaliste na parlamentanim izborima 10. i 17. juna.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.