Er Frans planira obnovu letova za Bagdad

Izvor: S media, 04.Feb.2010, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Frans planira obnovu letova za Bagdad

Francuska aviokompanija Er Frans saopštila je danas da razmatra mogućnost ponovonog uspostavljanja direktnih letova izmedju Pariza i Bagdada prekinutih pre dvadeset godina.

"Pitanje koje se sada postavlja je da li da obnovimo direktne letove Pariz-Bagdad. Razmišljamo o tome," rekla je portparol kompanije agenciji Frans pres.

Francuski list Figaro objavio je da se delegacija u kojoj se nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predstavnici Er Fransa, kompanije Pariski aerodromi i DGAC-a (Grupacija civilne avijacije) trenutno nalazi u Bagdadu da pripremi ponovo uspostavljanje ove linije koju bi francuski ministar za industriju Kristian Estrosi trebalo da otvori u Bagdadu 24. februara.

U Figarou se dodaje da pre uspostavljanja redovne linije s Bagdadom Francuska još treba da ispita sigurnost bagdadskog aerodroma.

Nemački avioprevoznik Lufthanza je početkom januara najavio da planira da na leto otvori nove letove iz Frankfurta i Minhena za Erbil na severu Iraka i Bagdad, i da se za to čekaju potrebne dozvole.

Austrijska kompanija Ostrijan erlajns (Austrian Airlines) koja je deo grupe Lufthanza već leti iz Beča za Erbil.

Kao i većina svetskih aviokompanija Er Frans je prekinuo direktne letove za Bagdad 1990. godine, kada je izbio prvi rat u Golfu posle iračke invazije Kuvajta.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.