Ekspo će da promeni Srbiju

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 00:11

"Ekspo će da promeni Srbiju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mora mnogo da se radi da sve ostane posle Ekspa 27 i da ima upotrebnu vrednost.

"Ekspo će da promeni Srbiju", rekao je Vučić.

On je za TV Hepi, kao primer, naveo Barselonu, Milano i Pariz koji su promenjeni posle Ekspa, kao i da su napravljeni takvi planovi da je ponosan na njih i da veruje da će biti ispunjeni.

"Imam ogromnu tremu, ne malu bojazan, izgradnja šipova je krenula. Prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maja kreće izgradnja nacionalnog stadiona, koji će biti jedan od najlepših u Evropi, poput stadiona Bernabeu", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je večeras da su zemlje Pokreta nesvrstanih veoma važne za našu zemlju, kao i da se nada da će ove godine otići prvi put na veliku turneju po Africi i da će posetiti najmanje 10 do 12 zemalja.

"To je važan deo, taj treći svet i saradnja sa trećim svetom. Nadam se, da ako nam sve bude krenulo dobro oko Ekspa, da ove godine posetim bar 10 do 12 afričkih zemalja. Prvi put da odem na veliku turneju po Africi, pa da vidim dalje šta ćemo raditi. Tu imamo i tržište za naše proizvode, imamo i sirovine mnoge, imamo mnogo toga što možemo zajednički da radimo sa našim afričkim prijateljima. I nikada se sa tim ne bih šalio, to je ogromna mogućnost i velika perspektiva za našu zemlju", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Prvi maj

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.