Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2019, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egan Bernal pobednik Tur d'Fransa

Biciklista ekipe Ineos Kolumbijac Egan Bernal postao je danas treći najmlađi pobednik u istoriji Tur d'Fransa.

Dvadesetdvogodišnji Bernal je prvi Kolumbijac koji je slavio u toj slavnoj trci, a najmlađi je pobednik Tura u poslednjih 110 godina.

Najmlađi pobednik u istoriji Tura bio je 19-godišnji Francuz Anri Korne iz 1904. godine, a drugi najmlađi je Fransoa Faber iz Luksemburga, koji je 1909. godine bio nekoliko dana mlađi od pobednika ovogodišnje trke. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Pobednik današnje poslednje etape od Rambujea do Pariza, duge 127 kilometara je vozač ekipe Loto Sudal Australijanac Kejleb Juan rezultatom tri sata, četiri minuta i osam sekundi. On je pobedio posle odličnog sprinta i ostvario je treću etapnu pobedu na ovogodišnjem Turu.

Holanđanin Dilan Grunevegen iz Jumbo Visme bio je drugi, a Italijan Nikolo Bonifacijo iz ekipe Total Dajrekt Enerdži zauzeo je treće mesto.

Trka je počela 6. jula u Briselu i posle tri nedelje i 3.366 kilometara završena je u Parizu, na Jelisejskim poljima.

Vozači su tokom etape u dobrom raspoloženju razgovarali i pili šampanjac, a Bernal je nazdravljao članovima ekipe Ineos koji su se vozili pored u automobilu.

Bernal je žutu majicu preuzeo od vozača Kivk Stepa Žulijana Alafilipa posle 19. etape, a nakon toga što je francuski biciklista 14 dana bio u vođstvu.

Bernal je trku završio ukupnim rezultatom od 82 sata i 57 minuta.

Drugo mesto u generalnom plasmanu zauzeo je prošlogodišnji pobednik Britanac Gerajnt Tomas, takođe iz ekipe Ineos, sa zaostatkom od minut i 11 sekundi, a treći je Holanđanin Stiven Krejsvejk iz ekipe Jumbo Visma sa zaostatkom od minut i 31 sekund.

Alafilip zauzeo je peto mesto u generalnom plasmanu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tur d'Frans: 800.000 evra za Bernalov tim

Izvor: Beta, 29.Jul.2019, 12:47

Ineos, tim pobednika Egana Bernala, prikupio je skoro 800.000 evra na sinoć završenom Tur d'Fransu 2019, objavili su organizatori.Najznačajniji deo te sume je nagrada od 500.000 eura koja pripada pobedniku te tronedeljne biciklističke trke, ove godine dugačke skoro 3.500 kilometara.Tim "Total Direct Energie",...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.