EVROKUP: Kraj za Čanka! Pariz POSLE DRAME eliminisao Lijetkabelis

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 22:41

EVROKUP: Kraj za Čanka! Pariz POSLE DRAME eliminisao Lijetkabelis

Poraz koji najviše boli...

Nakon što je Prometej obezbedio plasman u četvrtfinale Evrokupa, isto je učinila i ekipa Pariza koja je na gostovanju savladala Lijetkabelis koji vodi Nenad Čanak sa 98:97.

Litvanski tim je bolje otvorio meč i tokom prve četvrtine je imao prednost od 22:11, da bi do isteka prvih deset minuta Pariz smanjio na 24:19. Do kraja prvog poluvremena je ponovo Čankov tim uspeo da ode >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na dvocifrenu prednost (33:23), ali je zatim potpuno stao i do pauze je Pariz dobrom igrom na obe strane terena smanjio na samo poen zaostatka (45:45).

Od tog momenta je psihološka prednost bila na strani gostiju, ali se dugo igralo poen za poen, dok se u takvom ritmu bolje snašla ekipa Pariza. U triler završnici su gosti imali više koncentracije i sreće, što im je na kraju donelo prolaz.

.@ParisBasketball advances to the Quarterfinals 🇫🇷#RoadToGreatness pic.twitter.com/2Ct2HtdQQn

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) April 12, 2023

Francuski tim je sa 22 poena predvodio Huan Begarin, dok ga je sa 19 pratio Tajron Valas, 11 je dodao Gutijer Denis, a jedan manje Ismael Kamagate. Na drugoj strani je Gorgi Goloman postigao 22, Kristijan Kulamae 20, a Džamel Moris 21 poen.

Pariz će u narednoj rundi igrati protiv pobednika duela između Gran Kanarije i Burse, dok Prometej čeka boljeg iz okršaja Promiteasa i Bursa.

BONUS GALERIJA

 Pogledajte kako izgleda poznata navijačica Milana Klaudija Romani

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.