EK: Katić i Jelovac bolji od Šilba, Radičević 3/3 za tri, sjajni Aleksandrov!

Izvor: Sportal.rs, 15.Okt.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Katić i Jelovac bolji od Šilba, Radičević 3/3 za tri, sjajni Aleksandrov!

Španska Saragosa, čije boje od ove sezone brani srpski tandem Raško Katić i Stevan Jelovac, u prvom kolu Evrokupa, savladala je francuski Pariz Laval rezultatom 78:77.

Jelovac je za nepunih 20 minuta u igri postigao 15 poena (3/4 za dva, 1/6 za tri, 6/6 za jedan), dok je Katić meč završio sa 4 poena, bez promašaja iz igre i 3 skoka.

Na drugoj strani najefikasniji je bio bivši igrač Zvezde Blejk Šilb sa 17 poena, a uz to je zabeležio i po 5 skokova i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << asistencija. Upravo je Amerikanac trojkom 40 sekundi pre kraja smanjio prednost domaćeg tima na 77:73, pošto je Jelovac pogodio oba penala. Nakon trojke Šilba usledio je i precizan hitac Ndojea van linije 6,75 metara, pa su gosti prišli na poen zaostatka - 77:76. Međutim, nije bilo vremena da režiraju senzacionalan preokret, pošto je do kraja meča ostao samo sekund.

Nemački Oldenburg je na svom terenu poražen od Sevilje (77:85), a taj duel obeležio je srpski internacionalac Nemanja Aleksandrov. Nekadašnja velika nada srpske košarke, koga su povrede kolena sprečile da dosegne NBA karijeru, bio je najefikasniji u oba tima sa 22 poena. Ipak, to nije bilo dovoljno da domaći tim izbegne poraz od Španaca u čijim je redovima vrlo dobru partiju pružio nekadašnji junior Partizana Nikola Radičević sa 10 poena (3/3 za tri).

Uskorto opširnije...

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.