ECOTEC 2.0 CDTI: Nova generacija Opelovih dizel motora debituje u Parizu

Izvor: TopSpeed.rs, 25.Sep.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ECOTEC 2.0 CDTI: Nova generacija Opelovih dizel motora debituje u Parizu

Opel će na Salonu automobila u Parizu predstaviti i novu generaciju 2,0-litarskog CDTI turbodizel motora, usklađenu sa strogim Euro 6 normama

Foto: Opel

Velika snaga i obrtni moment, mala potrošnja goriva i manje emisije, i sve to uz najveću prefinjenost u klasi – Opelova nova generacija 2,0-litarskog turbodizel motora poseduje sve bitne stavke. Ovaj motor, koji će debitovati na modelima Insignia i Zafira Tourer na Salonu automobila u Parizu (od >> Pročitaj celu vest na sajtu TopSpeed.rs << 4. do 19. oktobra), predstavlja još jedan veliki korak napred u razvoju Opelove nove linije pogonskih agregata.

Foto: Opel

Sa 170 KS i pozamašnim obrtnim momentom od 400 Nm, ovaj motor će zameniti sadašnji 2.0 CDTI model sa 163 KS na najvišoj poziciji u Opelovoj paleti. Ovaj visokoefikasni motor, usklađen sa Euro 6 standardima, isporučuje skoro pet odsto više konjskih snaga i 14% više obrtnog momenta, uz istovremeno smanjenje potrošnje goriva i emisija CO2. Ništa manje važno nije ni to što ovaj motor ima izuzetno tih i kultivisan rad, što je rezultat Opelovog „zvučnog inženjeringa“ koji za cilj ima smanjenje NVH faktora (buka, vibracije, gruboća).

Foto: Opel

Novi 2.0 CDTI, koji će biti dostupan od sledeće godine, predstavlja prvi model u novoj porodici velikih dizel motora razvijenih u Opelu od strane međunarodnog tima inženjera iz Torina i Riselshajma, u saradnji sa inženjerima iz Severne Amerike. Proizvodiće se u Opelovoj fabrici motora u Kajzerslauternu, u Nemačkoj.

Izvor: Opel Srbija/TopSpeed

Nastavak na TopSpeed.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TopSpeed.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TopSpeed.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.