Džon Galijano: Nisam rasista

Izvor: Blic, 05.Jun.2013, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Galijano: Nisam rasista

Kontroverzni dizajner Džon Galijano, koji je otpušten iz modne kuće Kristijan Dior nakon antisemitskih izjava u pariskom kafeu, rekao je da nije rasista i da je proveo par godina pokušavajući da se iskupi za svoje reči i ponašanje.

U njegovom prvom intervjuu od nemilih događaja 2011. godine, on je govorio "Veniti feru" o svojim problemima sa drogom i alkoholom koji su prouzrokovali njegov bes u kafeu.

- To je najgora stvar koju sam rekao u mom životu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali to nisam mislio - rekao je Galijano.

- Trudio sam se da nadjem način zašto je bes išao u tom pravcu.

Uprkos osudama za njegove izjave i zato što ga mnogi u svetu mode izbegavaju, Galijano (52) je rekao, iako zvuči bizarno, da je zahvalan za to što mu se dogodilo.

- Dosta toga sam naučio o sebi. Ponovo sam otkrio dečaka koji je gladan za tim da stvara, što je, po mom mišljenju bilo izgubljeno. Živ sam - rekao je on, prenosi Rojters.

Galijano je bio jedan od najplodnijih modnih dizajnera u njegovoj generaciji, a kreirao je dobro prihvaćene kolekcije za Dior.

Francuski sud ga je osudio za antisemitsko i rasističko ponašanje i morao je da plati kaznu od 8.000 dolara.

U još jednom incidentu, koji je snimljen i objavljen u javnosti, Galijano je prikazan kako je zajedljiv sa ljudima.

- Kada su svi došli kod mene da mi kažu da sam radio te užasne stvari, šetao sam unaokolo pokušavajući da shvatim šta je pošlo naopako - obajsnio je on.

Galijano je rekao da je sa vremenom pao pod uticaj alkohola i da ga je konzumirao nakon što završi neku kolekciju. Međutim, nikada nije priznao da je u alkoholisanom stanju, jer je mislio da može to da kontroliše.

Nakon izricanja presude, on je otišao na rehabilitaciju u Arizonu i ne konzumira alkohol više od dve godine.

Od oporavka Galijano je dizajnirao haljinu u stilu 1920-tih za venčanje britanskog modela Kejt Mos, a radio je i sa etabliranim modnim dizajnerom Oskarom de la Rentom nekoliko nedelja ranije ove godine.

Galijano je trebao da održi predavanja u školi za dizajn Parsons u Njujorku, ali su ona otakazana.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džon Galijano se kaje: Nisam rasista, kriva droga

Izvor: Kurir, 05.Jun.2013

To je najgora stvar koju sam rekao u mom životu, ali to nisam mislio, rekao je dizajner..NJUJORK - Kontroverzni dizajner Džon Galijano, koji je otpušten iz modne kuće Kristijan Dior nakon antisemitskih izjava u pariskom kafeu, rekao je da nije rasista i da je proveo par godina pokušavajući da se...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.