Džinovska vatrena kugla uzdigla se iznad krovova; Otkriveno je zašto... FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 22:15

Džinovska vatrena kugla uzdigla se iznad krovova; Otkriveno je zašto... FOTO/VIDEO

Pariz -- Dve osobe se vode kao nestale, dok je najmanje 30 ljudi povređeno danas posle podne u eksploziji u ulici San Žak u prometnom Latinskom kvartu u centru Pariza.

Među povređenima, četvoro ima teške povrede, saopštila je policija, navodeći da je, po svemnu sudeći, eksplozija izazvana curenjem gasa.

Nakon eksplozije srušila se fasada zgrade u kojoj se nalazi škola dizajna Pariska američka akademija, a vatra je zahvatila i nekoliko okolnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zgrada.

Rojters navodi da spasioci tragaju za dve osobe za koje se strahuje da su ostale zatrpane ispod ruševina.

Svedoci su opisali zaglušujuću eksploziju, a potom džinovsku vatrenu kuglu koja uzdigla iznad krovova zgrada u ulici San Žak, nedaleko od katedrale Notr Dam i Luksemburškog parka.

Pripadnici francuske vojske su pomogli da se uspostavi bezbednosni obruč oko mesta nesreće, a u spasilačkoj operaciji učestvuje više od 200 vatrogasaca.

Tužilaštvo u Parizu saopštilo je da se još uvek ne zna pouzdano šta je izazvalo eksploziju, ali prvi zamenik načelnika 5. arondismana Pariza, Eduard Sivel, objavio je na Tviteru da je najverovatnije u pitanju eksplozija gasa.

Očevici su takođe potvrdili za francusku televiziju BFM TV da se nekoliko trenutaka pre eksplozije mogao osetiti jak miris gasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.