Dvoje srpskih umetnika na Jesenjem salonu u Parizu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje srpskih umetnika na Jesenjem salonu u Parizu

Na ovogodišnjem Jesenjem salonu u Parizu, koji se održava od 12. do 16. oktobra, svojim radom "Bokiki" predstaviće se dvoje srpskih umetnika Bojan Jovanović i Irena Vujanović.

Oni su, po oceni eminentnog žirija, zaslužili da se nađu među "najkvalitetnijim i najautentičnijim" stvaraocima iz 44 zemlje sveta.

U prostoru na Jelisejskim poljima njihov rad biće prikazan u oblasti "Digitalna umetnost" koja se ove godine uvodi u postavku salona kao samostalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kategorija.

Projekat "Bokiki" nastao je u Čikagu 2015. zajedničkim naporima Irene Vujanović, slikarke iz Čikaga, koja je više puta sa uspehom izlagala u SAD i Francuskoj, i Bojana Jovanovića, primenjenog umetnika iz Beograda, sa diplomama brazilskih i američkih univerziteta, člana ULUPUDS-a koji godinama radi za "Njujork tajms".

Jesenji salon u Parizu je značajna manifestacija, osnovana 1903. godine, a okuplja stvaraoce različitih profila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.