Dve eksplozije tokom racije u briselskom Molenbeku

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve eksplozije tokom racije u briselskom Molenbeku

Dve manje eksplozije odjeknule su danas tokom policijske racije u briselskom naselju Molenbek, gde policija sumnja da se krije glavni osumnjičeni za terorističke napade u Parizu Saleh Abdeslam.

Na desetine maskiranih i naoružanih specijalaca blokiralo je šire područje na kojem se sumnja da se krije Abdeslam, a građanima je rečeno da se sklone u svoje stanove, prenela je agencija AFP.

Policija je odbila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da otkrije više detalja oko toga šta bi mogao da bude uzrok eksplozija.

Prva eksplozija se začula dva sata od početka racije, a druga, slične jačine, odjeknula je sat vremena kasnije na višem spratu jedne zgrade.

Racija je u Molenbeku pokrenuta u cilju hapšenja Abdeslama, potvrdilo je za AFP belgijsko tužilaštvo.

Portparol tužilaštva je na pitanje novinara da operacija ima za cilj hapšenje Abdeslama odgovorio: "To je tačno" i dodao da, međutim, ne može da potvrdi da li se osumnjičeni zaista nalazi u kući koju je policija okružila u Molenbeku.

Jedan od njegove braće, Brahim Abdeslam, identifikovan je kao jedan od bombaša-samoubica koji su poginuli u pariskim napadima, dok je drugi, Mohamed, posle privođenja pušten na slobodu bez zvanične optužnice.

Belgijska policija pokrenula je danas novu raciju u Molenbeku, pošto je belgijski ministar spoljnih poslova Didije Rejnders poručio da su potrebne nove akcije u briselskoj četvrti koja se smatra za "ključnu tačku" verskog ekstremizma odakle se regrutuju borci za Siriju, objavila je državna televizija RTBF na svom sajtu.

"Veliki broj policajaca je pokrenuo raciju u zgradi u ulici Delanoj", navodi RTBF, prenela je agencija Rojters.

Belgijski mediji su javili da je u raciji uhapšena jedna osoba i da je policija tokom akcije koristila suzavac, a pojedini mediji su javili da se tokom akcije mogla čuti pucnjava.

Siromašni okrug Molenbek je u centru istrage posle terorističkih napada u Parizu, pošto je objavljeno da su dva napadača živela u toj oblasti Brisela.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve eksplozije odjeknule u Briselu

Izvor: Akter, 16.Nov.2015

Dve manje eksplozije odjeknule su danas u toku velike policijske akcije u naselju Molanbek u Briselu..Dogodilo se to u jeku potrage za osobama osumnjičenim za terorističke napade u Parizu u petak, 13. novembra...Prva eksplozija čula se dva sata od početka policijske akcije, a slična eksplozija dogodila...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.