Dušan Borković dobio pehar u Parizu

Izvor: Kurir, 05.Dec.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Borković dobio pehar u Parizu

Najbolji srpski automobilista i šampion Evrope na kružnim stazama Dušan Borković dobio je pehar FIA na svečanosti u Parizu.

Popularni Duca primio je i nagradu kanala Eurosport kao najbolji vozač u svojoj Singl mejks klasi, čime je postao prvi vozač iz jugoistočne Evrope koji je osvojio titule prvaka na brdskim i kružnim stazama.

Borković je fantastičnu FIA ETCC sezonu, u kojoj je od samog starta držao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čelnu poziciju, završio sa 110 bodova.

- Ovo je samo kruna uspešnog rada, kako mog, tako i čitavog tima. Zahvalan sam svojim sponzorima, porodici, prijateljima, ali pre svega navijačima i medijima, čija mi ogromna podrška mnogo znači. Zacrtao sam da u 2016. budem barem među prva tri vozača u nekom svetskom šampionatu, što bi me dovelo korak bliže svetskoj tituli o kojoj sanjam. Ovo priznanje FIA je samo dodatni podstrek na putu ka tome - rekao je Borković.

(A. R.)

Autor: Foto: Damir Dervišagić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.