Duo i dalje u trci za džekpotom

Izvor: B92, 19.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duo i dalje u trci za džekpotom



Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić i tinejdžerka Pamela Dželimo iz Kenije ostali su u trci za džekpot 'Zlatne lige' od miliona dolara, nakon pobeda na mitingu u Parizu.

Vlašićeva je na stadionu 'Francuska' pobedila četvrti put zaredom u skoku u vis, preskočivši 2,01m, dok je 18-godišnja Dželimo ponovo slavila u trci na 800 metara, u vremenu od 1:54,97 minuta, 4 sekunde ispred ostalih takmičara.

Obe atletičarke sada imaju po četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobede i od džekpota ih dele još dve.

Pažnju je ponovo privukao i Kubanac Dajron Robles, koji je u trci 110m sa preponama, posle prošlomesečnog svetskog rekorda, u Parizu zabeležio drugo najbolje vreme u istoriji, 12.88 sekundi.

Prošlog meseca u Ostravi Robles je trčao jednu stotinku brže, a još jednom sjajnom predstavom najavio je izuzetno zanimljiv duel protiv olimpijskog šampiona, Kineza Liju Sjanga, na predstojećim Igrama u Pekingu.

U trci na 100 metara trijumfovao je Mark Barns sa Trinidada, u vremenu od 10,14 sekundi, ali najatraktivnija disciplina nije privukla previše pažnje u izostanku Asafe Pauela, Tajsona Geja i svetskog rekordera Useina Bolta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.