Drama u Doverskom tesnacu  sudar tankera i teretnog broda

Izvor: B92, 01.Jul.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Doverskom tesnacu " sudar tankera i teretnog broda

Pariz -- Tanker za prevoz nafte i veliki teretni brod sudarili su se u Doverskom tesnacu između Velike Britanije i Francuske.

Nije bilo povređenih niti je zabeležena opasnost od zagađenja, te su oba broda mogla ponovo da zaplove, saopštili su francuski zvaničnici.

Lokalna pomorska prefektura saopštila je da se sudar dva broda sa zastavom Hong Konga dogodio tokom noći, 32 kilometara od francuske luke Denkerka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u britanskoj zoni tesnaca između Lamanša i Severnog mora.

Kako se navodi, nijedan od 27 člana posade tankera niti 22 člana posade teretnog broda nije povređen, preneo je AP.

Prefektura je saopštila da je 183 metara dugačak tanker, koji prevozi 38.000 tona benzina, mogao da ponovo zaplovi ka belgijskoj luci Antverpen, a teretni brod je pretrpeo manju štetu i uputio se ka Denkerku.

Prema navodima prefekture, situacija je sada pod kontrolom i ne predstavlja rizik od zagađenja niti od opasnosti za plovidbu u tesnacu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudar tankera i teretnog broda u Lamanšu, nema povređenih

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2017

Tanker koji je prevozio 38.000 tona benzina i 220 metara dug teretni brod sudarili su se noćas u najužem delu Lamanša između Francuske i Velike Britanije, saopštile su fracuske pomorske vlasti...Kako je preko Tvitera navela pomorska prefektura Lamanša i Severnog mora sudar se dogodio u Doverskom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Sudar tankera i teretnog broda, nema zagađenja

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2017

Tanker koji je prevozio 38.000 tona petrolejskih proizvoda, danas se u vodama između Francuske i Velike Britanije, sudario sa teretnim brodm dugačkim 220 metara Tanker koji je prevozio 38.000 tona petrolejskih proizvoda, danas se u vodama između Francuske i Velike Britanije,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.