Dobitnici Zlatnog globus odali počast žrtvama u Parizu

Izvor: Beta, 12.Jan.2015, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnici Zlatnog globus odali počast žrtvama u Parizu

LOS ANDJELES, 12. januara 2015. (Beta-AFP) - Na ceremoniji dodele Zlatnog globusa, najvažnije američke filmske nagrade posle prestižnog Oskara, odata je pošta žrtvama terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno 17 i ranjeno najmanje 20 ljudi.

"Danas je vanredni dan, milioni ljudi su na ulicama ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Pariza, već celog sveta", rekao je glumac Džordž Kluni primajući nagradu "Sesil DeMil" za životno delo i humanitarne aktivnosti na ceremoniji Zlatnog globusa.

"Nećemo se nikad šetati u strahu", dodao je Kluni koji je na francuskom rekao: "Ja sam Šarli", slogan koji se koristi u celom svetu posle napada na pariski satirični nedeljnik "Šarli ebdo" u kojem je ubijeno 12 ljudi.

Slogan na francuskom je izgovorio i glumac Džared Leto koji je dodao da saoseća s "braćom, sestrama, prijateljima i porodicama žrtava u Francuskoj".

Glumica Ejmi Adams, koji je dobila Zlatni globus za najbolju glumicu u komediji "Velike oči" (Big Eyes) rekla je da joj je "srce u Parizu".

Glumica Dajen Kruger i autrijski transvestit Končita Vurst nosili su bedževe "Je suis C h a r l i e" (Ja sam Šarli).
Pogledaj vesti o: Teroristički napad u Parizu

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.