Dobio na lutriji 100 miliona evra

Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobio na lutriji 100 miliona evra

PARIZ - Novi rekord evropske lutrije "Evro milioni" za Veliku Britaniju postavljen je izvlačenjem kombinacije brojeva koja je dobitniku obezbedila nešto više od 100 miliona evra, saopštila je francuska lutrija.

Dobitak, koji je prema sadašnjim cenama jednak količini od tri tone zlata, treći je po veličini dobitak u istoriji "Evro miliona" od osnivanja te evropske lutrije 2004. godine. Prethodni rekord za Veliku Britaniju iznosio je oko 65 miliona evra i postavljen je u februaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ove godine.

Britanski dobitnik bio je jedini koji je pogodio dobitnu kombinaciju od oko 40 miliona igrača u devet evropskih zemalja koje učestvuju u lutriji "Evro milioni".

Prema procenama stručnjaka, svaki igrač ima jednu na prema 76.275.360 šansi da pogodi dobitnu kombinaciju u toj lutriji. Rekord "Evro miliona" i dalje ostaje u Španiji, gde je srećni dobitnik prošle godine osvojio nešto više od 126 miliona evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.