Đoković favorit za osvajanje Rolan Garosa

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković favorit za osvajanje Rolan Garosa

PARIZ - Rafael Nadal neće ući kao favorit u period sezone tokom kojeg se igra na šljaci - prvi put u posljednjoj deceniji.

Novak Đoković je taj koji se smatra najboljim teniserom na svakoj podlozi, pa tako i na crvenoj.

Najbolji srpski i svjetski igrač nastavio je dominaciju na ATP turu pobjedom nad Endijem Marijem u finalu Majamija, čime je osvojio sva tri glavna turnira (Indijan Vels i Australijen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << open) od početka godine.

U međuvremenu, Nadal se muči da pronađe svoju pravu formu nakon pauze zbog povrede i oporavka. Izgubio je u četvrtfinalu i u Melburnu i u Kaliforniji. U Majamiju nije uspio da prođe treće kolo.

Naravno, njegov nadimak nije uzalud "Kralj šljake", i on se i dalje smatra najboljim teniserom u istoriji na ovoj podlozi. Devet puta (!) je osvojio Rolan Garos, a u Buenos Ajresu je prošlog meseca osvojio svoju 46. titulu na crvenoj podlozi.

Na drugoj strani, Đoković nikada nije trijumfovao u francuskoj prestonici. Poražen je u finalima 2012. i 2014, a ove sezone nije odigrao nijedan takmičarski meč na šljaci.

Međutim, kako kaže Ned Bruker iz britanskog "Skaj Beta", sva je prilika da će se to promijeniti.

"Možda je iznenađenje za neke što Nadal nije očigledan favorit, međutim, Đoković je na nivou iznad svih na turu u ovom trenutku. Nadal nije ni blizu svog tehničkog maksimuma, a sumnja i dalje postoji u vezi sa njegovim fizičkim stanjem. Javno je priznao da ima problema sa samopuzdanjem, i zbog svega toga najveće šanse da prosperira na šljaci ove sezone ima srpski teniser", istakao je Bruker, a prenosi RTS.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak o Rafi: Kada padne, on ojača

Izvor: B92, 12.Apr.2015

Novak Đoković kaže da je Rafael Nadal i dalje prvi favorit na turnirima na šljaci uprkos tome što Španac nije baš najbolje počeo tekuću sezonu...“Zovu ga ’kraljem šljake’ i on zaslužuje tu titulu zbog svojih dostignuća. Kada god dođe sezona šljake, on je prvi igrač koji se spominje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.