Direktor Boinga priznao: Pogrešili smo

Izvor: RTS, 16.Jun.2019, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Boinga priznao: Pogrešili smo

Glavni izvršni direktor "Boinga" Denis Mulenburg priznao je da je ta kompanija napravila "grešku" u rukovanju problematičnim sistemom upozorenja u kokpitu aviona "737 maks", pre pada dva takva modela, u kojima je poginulo 346 osoba.
Mulenburg je obećao transparentnost u radu kompanije u vreme kada ona pokušava da vrati u vazduh "737 maks", koji je prizemljen ranije ove godine širom sveta, prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Obraćajući se novinarima u Parizu, Mulenburg je rekao da komunikacija "Boinga" "nije bila konzistentna", ocenivši da je to neprihvatljivo.
Američka Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo okrivila je "Boing" što, više od godinu dana, nije obavestio regulatore da indikator bezbednosti u kokpitu aviona "737 maks" nije radio.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor Boinga priznao grešku u komunikacijama

Izvor: VOA, 17.Jun.2019, 05:43

Izvršni direktor Boinga izjavio je da je kompanija napravila "grešku" u načinu na koji je rešavala probleme kod sistema upozoravanja u kokpitu aviona 737 Max, pre nego što su se dogodile dve nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi. Denis Milenberg je obećao transparentnost dok njegova kompanija...

Nastavak na VOA...

DIREKTOR BOINGA PRIZNAO: Pogrešili smo; 346 ljudi stradalo zbog - greške

Izvor: Večernje novosti, 17.Jun.2019

Glavni izvršni direktor Boinga Denis Mulenburg priznao je da je ta kompanija napravila "grešku" u rukovanju problematičnim sistemom upozorenja u kokpitu aviona "737 Max" Glavni izvršni direktor Boinga Denis Mulenburg priznao je da je ta kompanija napravila "grešku" u rukovanju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.