Dior predstavio kreacije otpuštenog Galijana

Izvor: Blic, 05.Mar.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dior predstavio kreacije otpuštenog Galijana

Poznata modna kuća “Kristijan Dior” predstavila je juče na nedelji mode u Parizu kolekciju za sezonu proleće/leto 2012, koju je kreirao Džon Galijano, koji je dobio otkaz nakon antisemitskih izjava.

Poznati kreator, Džon Galijano, nakon verbalnog napada na jednu ženu u kafiću, i snimka kako govori da voli Hitlera, otpušten je iz modne kuće "Dior", a zbog antisemitskih izjava, suočen je sa suđenjem u Francuskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Džon Galijano

Uprkos činjenici da više ne radi za modnu kuću "Dior", njegove kreacije ipak su prikazane na nedelji mode u Parizu.

Reviju je osiguravalo mnoštvo policajaca, zbog straha od mogućih protesta, a pre samog početka revije, prisutnima se obratio direktor modne kuće Dior, Sidni Toledano.

- Ono što se dogodilo poslednjih nedelja bilo je strašno iskušenje za nas. Bolno je i sramotno to što je Diorovo ime povezano sa sramotnim izjavama dizajnera Galijana, bez obzira na to koliko je on dobro obavljao svoj posao. Njegove izjave se ne mogu i ne smeju tolerisati, i naša kolektivna dužnost je da nikada ne zaboravimo Holokaust i žrtve - izjavio je Toledano.

Na pisti su prikazane isključivo Galijanove kreacije, jakne od tvida i baršuna, elegantne, prozirne haljine, krzneni kaputi, suknje i šeširi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.