Depardje razgovarao sa Đukanovićem

Izvor: B92, 08.Jan.2013, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Depardje razgovarao sa Đukanovićem

Pariz/Budva -- Francuski glumac Žerar Depardje biće ambasador crnogorske kulture, saopšteno je večeras posle njegovog razgovora s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Depardje, novi ruski državljanin, novinarima je izjavio da je očaran prirodnim lepotama, kulturnim nasleđem i bogatom istorijom Crne Gore, zbog čega je, kako je kazao, spreman da snima filmove u toj državi.

Đukanović je kazao da će to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što će Depardje biti ambasador crnogorske kulture doprineti daljoj promociji te države na međunarodnoj sceni.

Francuski glumac je dodao da nije pobegao iz Francuske, gde se danas nije pojavio pred sudom, već je njegova poseta Crnoj Gori ranije bila najavljena. On je istakao da će se vratiti u Francusku i pojaviti pred sudom.

Depradje je u Francuskoj optužen da je vozio u pijanom stanju, a policijski izvori u Parizu su rekli da je glumac otišao u Crnu Goru.

Poznati glumac je privatnim helikopterom rano po podne stigao u hotel Splendid u Bečićima.

Crnogorski portal Analitika ranije je objavio da će Depardjeov domaćin biti ministar kulture Crne Gore Branislav Mićunović, kao i da će se tokom večeri susresti i s drugim crnogorskim zvaničnicima, među kojima će biti i predsednik vlade Milo Đukanović.

"Vijesti" prenose da Depardje dolazi u Crnu Goru kako bi razmatrao kupovinu nekretnina, a o tim poslovima bi trebalo da razgovara sa suvlasnikom hotela Splendid Žarkom Radulovićem.

Glumac je ranije rekao da u Crnoj Gori ima prijatelje i poslove, a Crnu Goru je, pored Belgije i Rusije, pominjao kao zemlju čije državljanstvo može da dobije. MUP Crne Gore je saopštio da glumac nije tražio državljanstvo te zemlje.

Depardjeov advokat Erik de Komon izjavio je da bi francuski glumacu u Crnoj Gori trebalo da se sretne s producentima svog sledećeg filma u kome glumi bivšeg predsednika MMF-a Dominika Stros-Kana, a Izabela Ađani igra njegovu suprugu An Senkler.

Depardje je inače danas trebalo da se pojavi u sudu u Parizu. On je ranije priznao da je vozio svoj skuter pod dejstvom alkohola i danas bi dobio nižu novčanu kaznu i nekoliko kaznenih poena, da se pojavio pred sudom.

Ovako, zbog nepojavljivanja, sada bi mogao da bude izveden pred krivični sud i dobije novčanu kaznu od 4.500 evra i eventualno zatvorsku kaznu do dve godine.

Advokat De Komon objasnio je da je to razlog zbog koga se Depardje nije danas pojavio pred sudom u Parizu povodom optužbi da je vozio skuter u pijanom stanju. Da se pojavio pred sudom dobio bi nižu novčanu kaznu i nekoliko kaznenih poena.

Inače, kako piše francuski časopis "Ekspres", snimanje ovog filma treba da počne u drugoj polovini januara u Njujorku u režiji Abel Ferare.

Depardje je prošle nedelje dobio rusko državljanstvo, a odnedavno živi u Nešinu, belgijskom mestu nedaleko od granice sa Francuskom

,kako bi izbegao plaćanje poreza u svojoj zemlji.

Zvezda filmova "Sirano de Beržerak" i "Asteriks i Obeliks" uhapšen je nakratko u Parizu u novembru pošto je pijan pao sa skutera.

Depardje je juče bio na dodeli Zlatne lopte u Švajcarskoj posle vikenda u Rusiji.

Depardjeovo rusko državljanstvo poslednji je udarac u, kako piše AFP, javnom sukobu glumca i francuske vlade zbog visokih poreza za bogate.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žerar Depardije u Crnoj Gori

Izvor: Press, 08.Jan.2013

Depardije bi, prema tim izvorima, trebalo da u ranim popodnevnim satima privatnim helikopterom dođe do hotela Splendid u Bečićima gde će se zadržati kratko vreme..Glumac je ranije rekao da u Crnoj Gori ima prijatelje i poslove, a Crnu Goru je pored Belgije i Rusije pominjao kao zemlju čije državljanstvo...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.