Dečji crteži politički nepodobni

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečji crteži politički nepodobni

BEOGRAD - Izložba više od pedeset crteža srpske dece sa Kosova i Metohije koja je trebalo da se održi od 26. maja do 3. juna u Parizu zabranjena je uz obrazloženje da crteži koje su deca načinila imaju političku konotaciju. Iako je već sve bilo pripremljeno za manifestaciju i pozivnice za događaj podeljene, predsednica pariskog kvarta gde je izložba trebalo da se održi onemogućila je izlaganje.

Zahvaljujući idejnom tvorcu izložbe Luju Dalmau, piscu, analitičaru i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izdavaču časopisa „Informacije o Balkanu“, dečji crteži su, ipak, bili predstavljeni pred širokim auditorijumom. Naime, odmah posle zabrane, Dalma je zakazao prijem kod ambasadora Rusije u Parizu Aleksandra Orlova, koji je uz veliko razumevanje odobrio održavanje izložbe u Ruskom domu za nauku i kulturu.

U toku ove manifestacije autori francuskih i srpskih knjiga sa tematikom Kosova i Metohije potpisivali su knjige na francuskom jeziku, a ujedno je održana konferencija na temu „Značaj Balkana u 21. veku“. Izložbi je prisustvovao i ruski ambasador Orlov kao i mnogi visoki predstavnici Francuske i Rusije.

Luj Dalma je sem ovog događaja bio organizator mnogobrojnih akcija solidarnosti i pružanja humanitarne pomoći srpskom narodu na Kosmetu. Iako se ne može poreći da bez njegove inicijative ove izložbe ne bi ni bilo, kao što se ne postavlja pitanje velikog razumevanja ruskog ambasadora Orlova, koji je omogućio konačno izlaganje crteža, ostaje nedoumica zašto izložba nije održana u Srpskom kulturnom centru u Parizu.

I, opet RUSI. Sta jos treba da urade da bi smo se mi OPAMETILI?

Можда да нас бомбардују, да нам годинама, плански уништавају народ и земљу?

Да нам наметну њихов систем вриједности, и да од нас затраже да се одрекнемо и себе и својих. Да постанемо нешто друго и да окренемо леђа свим прецима који су за Србију крварили. Ето. Онда можда заволимо и Русе. Бар онолико колико они воле и помажу Србију.

Са страхом ми одзвањају у свијести Путинове ријечи: Ми нећемо бити већи Срби од Срба!

А шта ако Срба више и нема?

Постоји историја која тече паралелно са овом званичном која се у школама учи и којом се испира мозак младим људима.

Овај симбол који се налази на црквеној застави, до недавно је био и на црногорским капама док га одроди нису заменили са Ловћеном. Исти тај знак - двије укрштене линије са четири "С" налази се на свакој Ахиловој одежди. Сачуване неколике вазе одсликавају великог јунака за кога и Грци не могу оспорити да је био Дардан. Као што су Јелини Грци, тако су и Дардани Срби. Крст као симбол Хриштанства се појавио тек четиристо година после Христа.

Срби у Косовском боју нису изгубили. По турским хроничарима који су до у детаље описали ток битке Лазар је убијен други дан. Убио га је Бајазит који се вратио по тијело оца и брата, а Влатко Вуковић и Вук Бранковић су се већ са војском повукли. Лазар је страда са мањом пратњом док је пристуствовао литургији. Пуних шест месеци после тога турског војника није било на српској земљи, а Нотр-Дам звони у част хришћанске победе. Онда на сцену ступа Милица (Читај Тадић и Шутановац)која неће под власт званичног српског краља Твртка (Руса)који је крунисан у Милешеву и кога је као господара признавао и честити кнез Лазар. Милица склапа пакт са Бајазитом и даје му кћер Оливер као султанију. Због одметнутог дела краљевине и сталног напада Мађара са севера слаби и Твртко, и временом српске земље потпуно падају под Турску царевину. Ово што се учи је Ватиканска верзија.

Никада, и никада француске барке не би стигле да Руски цар Романов није запретио једностраним примирјем са Аустро-Угарском на источном фронту ако Латини и даље истрају у намери потпуног уништења српске војске и народа. Руси, све до крвавог Октобра нису крили а су њихови корјени из Раса, тј. да су етнички Срби.(Прочитати великог историчара из 1780. године Евгенија Устинова, Серби и Словени.)

О овој најновијој историји, коју пише "CCN", српске продане душе које су се дограбиле некаквих доктората, а за обилату помоћ Албанске нарко мафије хоће да дивље Арбанасе направе Илирима и староседиоцима Балкана не бих ни да коментаришем.

Neko ce primetiti da su Rusi veci Srbi od Srba.Ipak to

nje tako ,srpske interese ne brane oni koji su za to

placeni i zaduzeni,vec prijatelji ili ako vise volite-braca.

Bolje iko nego niko !

DRAGA SRPSKA DECO SVIH UZRASTA SLIKAJTE ISTINU; PIŠITE ISTINU! ONI KOJI ŽELE DA JE SAKRIJU SU OKUPATORI VAŠE ZEMLJE; VAŠE SLOBODE, VAŠEG SMEHA; VAŠE IGRE, VAŠEG HLEBA! ONI I SU STINU OGRADILI BODLJIKAVIM ŽICAMA; NAGAZNIM MINAMA, ONI SU NAPRAVILI NATO DRŽAVU NA NAŠOJ (VAŠOJ) ZEMLJI... SLIKAJTE NATO OKUPATORE U LIKU EULEKSA.. PIŠITE BALADE O RUŠITELJIMA SRPSKIH CRKAVA MANASTIRA; GROBALJA... SLOBODNO SLIKAJTE ŠIPTARSKE ZLOČINCE KAO AVETI; KAO DEMONE KAO SATANINE SLUGE A SATANA JE NATO: JA VAMA I VAŠIM RODITELJIMA POKLANJAM PESMU NE KAO UTEHU VEĆ KAO NAUK A VI PESMU PRETVORITE U SLIKU U VEČITI OTPOR PREMA OKUPATORU SAKRIVENOM POD IMENOM NATO! UMESTO KOMENTARA

S T U B L I N S K I

СРПСКА ЛУДА ГЛАВА И НАТО ДРЖАВА

Боже мили дал су Срби глупи,

ил су склони смртној црној рупи,

Под Бечом се Крст Часни не брани,

Европа се поклања сатани.

Сатана свуд има следбенике,

од Европе па до Америке,

Некад су се звали комунисти,

сад Чедисти или атеисти,

међу њима лажни монархисти,

све у свему ђаволи су исти.

Баба Весна , Чедомир и Чанак,

страном газди обећали данак,

у Европи ми бићемо први,

даваћемо данак и у крви.

Српске мајке ваше мушко злато,

Чедисти ће послати у НАТО.

Сваког другог прогутаће мрак,

кад са НАТОМ оде у Ирак.

И ако се неко отуд врати,

дрогиран ће свог оца заклати,

Сијаће му очи као Чеди,

мајкама ће срце да се леди.

Зар Косово није наук свима,

шта је НАТО спремио Србима?

Чанак спрема темпирану мину,

да НАТО-у преда Војводину.

Научио Костреша да лаје,

и Обами Србију продаје.

А Носоња лажни монархиста,

као Јуда издао је Христа,

побркао памет и "лончиће",

па за шаку бедне стране сиће,

седи с Чедом и правда се Христу,

из незнања љуби атеисту,

бабу Весну, Кораћа и Чеду,

јадан зап`о у моралну беду,

па од мржње пљује и вилени,

црн му образ никад не црвени.

Од како је прод`о Слободана,

нема ноћи ни белога дана,

да не купи по неку палату,

за ту бедну посланичку плату.

На Кипар је иш`о више пута,

к`о Одисеј мало да пролута,

Златно руно нањушио тамо,

да је наш`о бога ми сви знамо?

Те је паре поделио с Чедом,

и са неким ДОСОВЦИМА редом.

Српске мајке и очеви врли,

дедови вам за Србију мрли,

а ви ваше слаћете синове,

да попуне НАТОВЕ редове,

у Ираку ил Авганистану,

ваше деце кости да остану!

Мућни главом Србине проклети,

Европа ће Косово отети,

На реду је Санџак - Војводина,

бежаћемо к`о Срби из Книна ,

Па ко хоће стварно у Европу ,

нек сахрану одмах плати попу.

Тестаменте нек не пише џабе,

из Србије отиће и бабе.

Што не буде побегло на време,

НАТО ће му уништити семе.

А што НАТО не смести на гробље,

европско ће бити бело робље.

Зато Срби отворите очи,

да вас Томин ђаво не заскочи,

Помлатите издајнике наше,

та они се своје сенке плаше,

да им није са Запада новца,

сваки од њих блеј`о би к`о овца,

а многи ће боме није шала,

дал због крађе и лажног морала,

шеткати се у пругастој блузи,

доживотно у затворској ћузи.

Написао и на свет издао СТУБЛИНКИ

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.