Danas je počinjen strašan antisemitski zločin

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Danas je počinjen strašan antisemitski zločin"

Francuski predsednik Fransoa Oland osudio je u obraćanju naciji napad na jednu jevrejsku prodavnicu u Parizu u kojem su stradala četiri talaca i ubijen napadač Amedi Kulibali.

"U jevrejskoj prodavnici danas je počinjen "strašan antisemitski napad'", rekao je Oland i istakao da su oni koji "čine terorističke napade fanatici koji nemaju nikakve veze s muslimanskom religijom".

Tela pet ljudi, uključujući i Kulibalija, pronađena su posle napada policije na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tu jevrejsku prodavnicu.

Francuska televizija javila je da je Kulibali pre smrti rekao da je svoj "napad sinhronizovao" s napadom braće Kuaši, džihadistima koji su ubijeni u drugoj policijskoj akciji na štampariju u Parizu, gde su jednu osobu uzeli za taoca.

Kulibali je televiziji BFMTV pre smrti rekao da pripada Islamskoj državi. Ista televizija javila je u drugom izveštaju da je Šerif Kuaši rekao da ga je jemenski ogranak Al Kaide poslao u Francusku.

Oland je u daljem obraćanju naciji rekao da će učestvovati na "republikanskom maršu" u nedelju u Parizu povodom napada na satirični nedeljnik "Šarli ebdo" u kojem je ubijeno 12 ljudi.

Brojni strani lideri najavili su danas da će u nedelju učestvovati na "republikanskom maršu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.