DVOJICA MALOLETNIKA UBILI STARICU U VRANJU

Izvor: Kurir, 12.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVOJICA MALOLETNIKA UBILI STARICU U VRANJU

VRANJE - Zbog sumnje da su ubili Nadeždu Spasić (81) u njenoj kući u ulici Pariske komune vranjska policija juče je uhapsila dvojicu maloletnika, dok se za organizatorom svirepog zločina Gorčom A. (23) još traga.

Maloletnici su juče privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Vranju, dok se Gorča A. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dao u bekstvo čim je čuo da su mu pajtaši „pali“. Istražni sudija odredio je dvojici maloletnika pritvor do mesec dana.

Da podsetimo, Nadežda Spasić ubijena je u noći između 4. i 5. maja u svojoj kući. Telo starice u lokvi krvi pronašao je rođak koji je došao da je obiđe jer se nekoliko dana nije javljala na telefon. Pored tela pronađena su tri krvava jastuka, a lice joj je bilo svo u krvnim podlivima što ukazuje na to da je baka Nada prvo mučena, pa tek onda zadavljena.

Baka Nada, koja se izdržavala prodajući deci „zanimacije“, slatkiše i grickalice, ispred OŠ „Vuk Karadžić“ u Vranju, bila je omiljena među učenicima ove škole, koji su je od milošte zvali Bapče. Ona, međutim, nikada u sumrak nije puštala nepoznate ljude u kuću, pa se sumnja da su maloletnici poslužili samo kao mamac. Baka Nadežda bila je siromašna, kažu komšije i veruju da je ubijena najverovatnije zbog svega 500 dinara.

(A. D.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.