DRAMA U PARIZU: Muhova iznenadila Sabalenku i plasirala se u finale Rolan Garosa

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2023, 19:02

DRAMA U PARIZU: Muhova iznenadila Sabalenku i plasirala se u finale Rolan Garosa

Čehinja u borbi za trofej.

Čehinja Karolina Muhova plasirala se u finale Rolan Garosa posle pobede nad Arinom Sabalenkom 7:6 (5), 6:7 (5), 7:5. 

Uspela je Karolina da iznenadi drugu teniserku sveta.

U prvom setu nije bilo brejkova sve do same završnice. Prva je udarac zadala Muhova i to u devetom gemu. No, odmah je uzvratila i Sabalenka, pa smo gledali taj-brejk. Muhova je taj deo igre otvorila mini-brejkom i povela 3:0. Sabalenka je uzvratila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ubrzo a najbitniji poen odigrao se pri rezultatu 5:5, kada je Karolina prelomila protivnicu i kasnije došla do prvog seta.

Nastavak je doneo nešto tipičnija dešavanja za ženski tenis. Protivnice su razmenila po dva brejka i ponovo je na redu bio 13. gem. Ovoga puta je Sabalenka slavila istim rezultatom kao i njena rivalka u prethodnom delu igre - 7:5.

Sabalenka na startu trećeg seta dolazi do brejka i 2:0, ali brzo uzvraća Muhova i dolazi do 2:2. Arina je napravila brejk za 4:2 i delovalo je da ide ka pobedi. Povela je 5:2 i imala meč loptu na servisu Muhove, koja se prvo izvukla, a onda u devetom gemu vratila brejk i izjednačila na 5:5 u gemu u kojem je servirala za ostanak u meču.

Muhova zatim pravi brejk za 6:5 i odservirala je za 7:5, pa je posle tri sata i 15 minuta stigla do finala Rolan Garosa.

U finalu će Čehinja igrati protiv bolje iz susreta Švjontek - Hadad-Maja.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.