DEMONSTRANTI UPALI U KUĆU GRADONAČELNIKA! Hospitalizovali mu suprugu, bežala sa decom od napadača: Pokušaj atentata

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 12:43

DEMONSTRANTI UPALI U KUĆU GRADONAČELNIKA! Hospitalizovali mu suprugu, bežala sa decom od napadača: "Pokušaj atentata"

Napad na kuću rezultirao hospitalizacijom supruge.

Tužilaštvo u mestu Kretej, nedaleko od Pariza, otvorilo je istragu o pokušaju ubistva nakon napada na kuću gradonačelnika L'E-le-Roz u departmanu Val-d-Marn, prema informacijama iz pravosudnih izvora, koje je objavio BFMTV.

Porodična kuća gradonačelnika Vansena Žanbrina bila je meta napada tokom noći, pri čemu je njegova supruga hospitalizovana. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tokom te noći, izgrednici su napali Žanbrinov dom dok su u njemu bili samo njegova žena i deca, koji su pokušali da pobegnu od brojnih napadača.

U svom javnom saopštenju, Žanbrin je osudio "pokušaj atentata" i opisao napad kao "nemoralan čin kukavičluka".

Francuski zvaničnici tvrde da je nasilje u Lionu i Marseju sinoć bilo manjeg intenziteta u poređenju sa prethodnim danom.

U Lionu su sinoć uhapšene 33 osobe, dok je prethodne noći ta brojka bila 74, dakle duplo više. U Marseju je sinoć uhapšeno 65 osoba.

Rano jutros, oko tri sata, francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Dermanin objavio je na Tviteru da je protekla noć bila "mirnija zahvaljujući odlučnoj akciji policije".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.