Čuvena Džejn Birkin sahranjena u Parizu: Ćerke se oprostile potresnim rečima

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 18:37

Čuvena Džejn Birkin sahranjena u Parizu: Ćerke se oprostile potresnim rečima

Legendarna Džejn Birkin, koja je preminula 16. jula u Parizu, sahranjena je danas u francuskoj prestonici.

Sahrani su prisustvovali njena porodica, kao i brojne istaknute ličnosti iz kulturnog i političkog života. Ćerke čuvene pevačice, glumice i modela oprostile su se od majke potresnim rečima. Veliki broj ljudi bio je na poslednjem ispraćaju koji se prenosio na velikom video-bimu.

Ćerke Džejn Birkin britansko-francuska glumica i pevačica Šarlot Gensbur, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju je slavna britansko- francuska umetnica dobila sa Seržom Gensburom, i pevačica Lu Doalon,(ćerka Džejn Birkin i reditelja Žaka Doalona) hodale su iza kovčega sa telom svoje majke, na sahrani je bila vidno istaknuta i fotografija čuvene brinete.

Služba je obavljena u Crkvi Saint-Roch u Parizu. Na sahrani su bili slavna francuska glumica Katrin Denev i njena ćerka Kjara Mastrojani i glumica Izabel Iper. Poslednjem ispraćaju Džejn Birkin prisustovale su i britanska glumica Šarlot Rempling, pevačica Vanesa Paradi, prva dama Francuske Brižit Makron i ministarka kulture ove zemlje Rima Abdul Malak. Od Džejn Birkin oprostio se i Emanuel Makron.

"Sada sam siroče", rekla je na komemoaraciji Šarlot Gensbur. Njen otac je umro 1991. godine. Dodala je: “Već vidim prazninu koju je ostavila za sobom, ona je moja mama, naša mama”. Uz Šarlot je na sahrani bio i njen sin Ben Atal, a ona inače ima troje dece. Druga ćerka Džejn Birkin je poručila: "Mama, hvala ti za sve ove avanture, hvala ti što nisi bila obična, što si bila razumna ili pokorna", piše Independent.co.uk, dok Express.co.uk navodi da se na sahrani u jednom momentu pojavio i francuski predsednik Emanuel Makron.

Treća ćerka Džejn Birkin Kejt Bari, koju je ona dobila sa suprugom Džonom Barijem, izvršila je samoubistvo 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.