Crna Gora član Izvršnog odbora UNESKO

Izvor: Blic, 02.Nov.2011, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora član Izvršnog odbora UNESKO

Crna Gora izabrana je danas na 36. Generalnoj konferenciji UNESKO-a, koja je održana u Parizu, za punopravnog člana Izvršnog odbora te organizacije za naredne četiri godine, saopšteno je iz crnogorske vlade.

Kako se navodi, izbor Crne Gore u Izvršni odbor UNESKO potvrda je snažne posvećenosti vrednostima i principima na kojima počiva ta organizacija kao vodeća agencija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku, kulturu, informacije i komunikacije.

Snažna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podrška i poverenje ukazano Crnoj Gori predstavljaju priznanje aktivnoj i tradicionalno snažnoj ulozi Crne Gore u promovisanju saradnje između različitih kultura, jezika, religija, tradicija i vrednosnih sistema, te afirmisanog doprinosa izgradnji kulture mira i interkulturnog dijaloga u Jugoistočnoj Evropi , navodi se u saopštenju.

Mandat člana Izvršnog odbora UNESKO-a Crna Gora će početi 11. novembra, prilikom 188. zasedanja tog tela.

Povezane vesti: Palestinci očekuju punopravno članstvo u UNESKO Južni Sudan postao 193. zemlja članica UN

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.