Čitajte u Vestima digital: Srpska umetnica u Parizu oslikava ikone

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2017, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitajte u "Vestima" digital: Srpska umetnica u Parizu oslikava ikone

Prelepo slikanje ikona Rade Jovanović - poreklom iz Žirovnice kod Batočine (gde se rodila) i susednih Dobrovodica (gde je živela) nijednog posmatrača ne ostavi ravnodušnim.

Sve je satkano u njenom radu, oči se nadoje majstorskom veštinom, izborom motiva, ukomponovanom harmonijom, živim i pitkim bojama i osećajem duhovnosti. Iz njenih radova kao da odjekuju pesma zvona i pojanje anđela, vidi se da je u svaku sliku uvek nasmejana Rada uložila celu sebe.

Svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je znaju po nadimku, kršteno joj ime Radoslava, a kod danas vremešnih roditelja Danice i Radiše Milosavljević, sve troje dece nose ime sa početnim slovom R, dakle, kćerke su Radoslava i Rajka, sin je Radoslav.

- Rođena sam u pravoslavnoj patrijarhalnoj porodici.

Ceo tekst pročitajte na VESTI DIGITAL

Zavisno od toga da li korisitite android ili apple platformu aplikaciju možete skinuti sa:

za Apple uređaje: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI&hl=en

VESTI ZA OVDE ILI ZA PONETI. AKO IMATE MOBILNI UREĐAJ - PONESITE.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.