Izvor: MozzartSport.com, 03.Nov.2020, 23:55

Cicipas odmah odleteo iz Pariza

Amber napravio iznenađenje

Veliko iznenađenje u 2. kolu pariškog mastersa. Jedan od favorita za trofej, Stefanos Cicipas, eliminisan je na, za njega, startu turnira, pošto je u prvom krugu bio slobodan.

Za senzaciju je zaslužen Ig Amber, 34. teniser sveta, koji je tri sata i 19 minuta „cedio“ Grka i na kraju uspeo da ga slomi – 7:6, 6:7, 7:6.

Cicipas je imao status >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << drugog nosioca, trebalo je da bude najveći rival Nadalu na putu do titule, ali nije uspeo da prebrodi ni prvog protivnika.

Amber, ipak, igra sezonu života, osvojio je dva turnira u 2020. a upravo je sa peharom iz Antverpena u džepu došao u Pariz. To mu je dalo toliko samopouzdanja da je hrabro istupio ispred drugog nosioca i odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

U prvom setu je viđen po brejk na obe strane, a u igri na razliku bolji je bio Francuz (7:3), u drugom setu oba tenisera su sačuvala sve svoje servis gemove, a u taj-brejku bolji je bio Cicipas (8:6), da bi u trećem ponovo bio po brejk na obe strane, a u finalnom nadigravanju Amber je slavio sa 7:3.

Francuskom teniseru protivnik u 3. kolu biće Marin Čilić.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.