Četiri godine zatvora jer je hvalio napad na Šarli ebdo

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri godine zatvora jer je hvalio napad na "Šarli ebdo"

Francuz (34) osuđen je na četiri godine zatvora jer je "pohvalio" terorističke napade prošle nedelje u Parizu tokom hapšenja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

"Stroga presuda je doneta jer je optuženi izgovorio reči koje veličaju terorizam", izjavio je tužilac u gradu Valansijen Fransoa Peren.

Optuženi, čiji identitet nije naveden, odmah je poslat na sud jer je "uhvaćen dok je vozio u pijanom stanju, odbio je da pokaže svoje dokumente policiji, nehotice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je udario u drugi automobil i sve vreme je hvalio terorizam".

Francuz je za vreme hapšenja rekao: "Šteta što nema još takvih, kakvi su bili braća Kuaši. Nadam se da ste vi sledeći".

Optuženi je aludirao na džihadiste koji su 7. januara napali redakciju satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo" i ubili u tom napadu 12 osoba. Oni su dva dana kasnije ubijeni u policijskoj akciji u jednoj štampariji nadomak Pariza gde su se krili od policije.
Pogledaj vesti o: Teroristički napad u Parizu

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.