Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2021, 09:59

Čast Rimu, ali u Parizu će biti pravi rokenrol

Novak Đoković će pre Rolan Garosa igrati u Beogradu

Nije baš realno očekivati da Novak Đoković može da pobedi Rafaela Nadala u dva finala zaredom na šljaci, pa tako gledajući i ne deluje strašno Novakov poraz u finalu Rima. Jer, to je ipak manje bitan trofej. Onaj pravi čeka još na osvajača. Naravno, najveći ulog biće na Rolan Garosu koji se igra od 24. maja do 13. juna.

Đoković je porazom u finalu Rima od Rafaela >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nadala ispustio 400 bodova na prvom mestu, te je sada na brojci od 11.063 pošto nije uspeo da odbrani titulu. Đoković još ima značajnu prednost u odnosu na drugoplasiranog Medvedeva (9.793). Ali, više puta je isticao da mu je to sve manje važno od grend slemova.

Rekord po broju sedmica provedenih na prvom mestu je već oborio, tako da će sada juriti maksimalno na grend slemove. A sledeći je Rolan Garos.

Što bi se narodski reklo - “ide mečki na rupu”. Novak je verovatno favorit na svim ostalim grend slemovima, ali u Parizu je Rafael Nadal.

"Imam sada dobar trenutak pred Pariz, mislim da igram onako kako želim da igram na šljaci. Igraću i u Beogradu takođe, nadam se da ću biti spreman za rokenrol u Parizu da odem do kraja. Na dobrom sam putu. Pronašao sam igru, samo još malo da je unapredim za Rolan Garos. Verujem da ću u dobrom raspoloženju otići u Pariz", rekao je srpski teniser posle finala Rima.

I nije slučajno izabrao izraz rok en rol…

Najavio je srpski teniser da može da dogura daleko na Rolan Garosu, ali naravno to je sve na dugačkom štapu, u magli. Dalek je put do finala Rolan Garosa.

"Treba da nastavim sa momentumom koji osećam oko kvaliteta tenisa. Da još treniram, naravno i odigram još nekoliko mečeva. Mislim da sam na pravom putu. Zapravo, proteklih nekoliko dana mi je dalo povećano samopouzdanje na šljaci. Pronašao sam svoju igru. Nadam se da ću zadržati taj nivo i dostići vrhunac forme u Parizu. Mogu daleko tamo da doguran, ali to je i dalje sve u magli", rekao je Đoković.

Turnir u Beogradu na programu je naredne sedmice.

"Odmoriću se što više mogu, onda ću trenirati par dana pred Srbija open. Tamo će verovatno biti publike, jedva čekam taj turnir", jasan je srpski teniser.

Kada je ATP lista u pitanju, od ostalih srpskih tenisera Dušan Lajović se nalazi na 40. mestu, Filip Krajinović na 41, Miomir Kecmanović je 47, a Laslo Đere 54.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Pariz,   Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Novak: Biću spreman za "rokenrol u Parizu"

Izvor: B92, 17.Maj.2021

Novak Đoković u nedelju nije uspeo da odbrani trofej na Mastersu u Rimu, ali nije ni nezadovoljan.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.