ČETIRI SVETSKE PREMIJERE U PARIZU: Opel Corsa, ADAM S, Mokka 1.6 CDTI i 2.0 CDTI motor

Izvor: TopSpeed.rs, 26.Sep.2014, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČETIRI SVETSKE PREMIJERE U PARIZU: Opel Corsa, ADAM S, Mokka 1.6 CDTI i 2.0 CDTI motor

Na predstojećem Salonu automobila u Parizu, Opel će publici premijerno predstaviti četiri nova proizvoda – tri nova modela i jedan nov pogonski agregat

Foto: Opel

Opel će na Salonu automobila u Parizu, koji se održava od 4. do 19. oktobra, prikazati, ni manje, ni više, nego četiri svetske premijere! Nova Corsa, moderni i sportski ADAM S, Mokka sa novim 1.6 CDTI turbo dizel motorom >> Pročitaj celu vest na sajtu TopSpeed.rs << od 136 KS, kao i 2.0 CDTI motor za modele Insignia i Zafira Tourer, po prvi put će biti predstavljeni javnosti.

Nova Corsa dolazu uz potpuno novu unutrašnjost koja odaje još snažniji utisak visokog kvaliteta i prostranosti, uključujući i najbolje povezani info-zabavni sistem IntelliLink, i ultra-moderne sisteme za pomoć vozaču. Kompaktni 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo motor u potpunosti izrađen od aluminijuma već je u skladu sa Euro 6 standardom, a dostupan je u dve konfiguracije, sa snagom od 90 ili 115 KS. Sa proizvodnih linija u Ajzenahu i Zaragozi, nova Corsa trebalo bi da siđe krajem ove godine.

Foto: Opel

Prefinjen dizajn, energičan pogonski agregat i brojne mogućnosti individualizacije predstavljaju karakteristike najnovijeg ADAM-a, pa samim tim i njegove sportske verzije ADAM S. Vozači koji žele više snage, ispod haube će pronaći 1,4-litarski Turbo ECOTEC motor od 150 „konja“. U kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem, ovaj novi motor sa turbopunjačem impresionira svojim odzivom i maksimalnim obrtnim momentom koji odgovara dinamičnoj vožnji, što krivudave puteve čini idealnim terenom za ovu malu, sportsku zvezdu.

Foto: Opel

Početkom 2015. godine, model Opel Mokka će biti dostupan sa potpuno novim Opelovim 1.6 CDTI turbo dizel motorom od 136 konjskih snaga. Ovaj kompaktni četvorocilindarski motor, koji je već nazvan „šapćući dizelaš“ (Whisper Diesel) zameniće aktuelni 1,7-litarski dizel motor u gami modela Mokka. Novi motor pruža više snage i veći obrtni moment – 6 KS i 20 Nm više – i to, uz manju zapreminu, kao i znatno manju potrošnju goriva. Sa Opelovim manuelnim 6-stepenim menjačem i standardnim Start/Stop sistemom, 1.6 CDTI Mokka troši samo 4,1 l/100 km u kombinovanom režimu uz emisije od samo 109 g/km CO2.

Foto: Opel

Dostupna od sledeće godine, nova generacija Opelovih 2,0-litarskih turbo dizel motora poseduje sve poželjne osobine. Sa 170 KS i pozamašnim obrtnim momentom od 400 Nm, zameniće sadašnji dizel motor od 163 KS u Insigniji i motor od 165 KS u Zafiri Tourer. Ovaj visoko-efikasni motor isporučuje šest odsto više snage i 14 odsto više obrtnog momenta, istovremeno smanjujući potrošnju goriva i CO2 emisije. Novi 2.0 CDTI motor je čist koliko i benzinski motori uz Opelov Blue Injection sistem selektivne katalitičke redukcije (SCR), koji obezbeđuje usklađenost sa Euro 6 standardom.

Izvor: Opel Srbija/TopSpeed
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na TopSpeed.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TopSpeed.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TopSpeed.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.