Bumedinova (ni)je u Turskoj?

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2015, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bumedinova (ni)je u Turskoj?

ANKARA - Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas da ne može da potvrdi da je Hajat Bumedin, bivša djevojka i osumnjičeni saučesnik Amedi Kulibalija, koji je ubio policajku i četiri taoca u Parizu, na teritoriji te zemlje.

"Nakon terorističkog napada u Parizu u toku je bilo više konsultacija i razmjena informacija između turskih i francuskih obavještajnih službi", izjavio je Davutoglu, dodajući da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Turska i Francuska iznijeti zajednička ili odvojena saopštenja o prebivalištu Bumedinove.

Francuski mediji su ranije pisali da je Bumedinova /26/ saučesnik Kulibalija, koji je ubio policajku u četvrtak i četiri taoca dan kasnije u supermarketu u Parizu nakon čega ga je ubila policija.

Turski dnevnik "Radikal" pisao je da je Bumedinova pobjegla u Istanbul u društvu sa francuskim državljaninom. Prema pisanju lista, turska obavještajna služba smatrala je da je par sumnjiv i pratili su njihove mobilne telefone.

Posljednji signal sa telefona Bumedinove došao je iz grada Akčakale na granici sa Sirijom. Prema navodima izvora lista, Bumedinova je mogla da ilegalno pređe granicu i ode u Siriju. /kraj/dl

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.