Izvor: RTS, 29.Nov.2022, 18:35

Brnabićeva sa premijerom Republike Kooreje

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je u Parizu sa premijerom Republike Koreje Jan Dok Suom o jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje dve zemlje i mogućnostima unapređenja, pre svega, trgovinske saradnje.
Srbija i Koreja već imaju razvijenu saradnju u oblasti digitalizacije i IT, navela je premijerka i podsetila na to da u Beogradu od 2017. godine radi Srpsko-korejski informatičko-pristupni centar, gde se organizuju obuke za IT, a planirano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je otvaranje takvog centra i u Nišu.

Takođe, kako je prenela, posebno važna tema razgovora bila je saradnja u oblasti kreativnih industrija, uz ocenu da su nam iskustva Koreje u ovoj oblasti, najviše gejminga i audio-vizuelne produkcije, izuzetno značajna.
Brnabićeva će se kasnije sastati sa francuskom premijerkom Elizabet Born u palati Matinjon.
Premijerka Brnabić, u okviru nastavka posete Parizu, sastala se sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj Matijasom Koromanom, kao i rukovodstvom inicijative "Globalno partnerstvo za veštačku inteligenciju". Brnabićeva je razgovarala i sa predstavnicima kompanije "RATP DEV", koja će u Beogradu raditi na projektu izgradnje metroa. 
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabićeva s premijerom Republike Koreje o jačanju dijaloga i trgovinskoj saradnji

Izvor: RTS, 29.Nov.2022

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Parizu sa premijerom Republike Koreje Jan Dok Suom o jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje dve zemlje i mogućnostima unapređenja, pre svega, trgovinske saradnje. . "Srbija i Koreja već imaju razvijenu saradnju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.