Brisel dozvolio četiri milijarde evra državne pomoći Er Fransu

Izvor: Beta, 06.Apr.2021, 10:09

Brisel dozvolio četiri milijarde evra državne pomoći Er Fransu

Evropska komisija je danas odobrila plan francuske države od četiri milijarde evra pomoći Er Fransu za dokapitalizaciju aviokompanije koja je u krizi zbog pandemije i obustavljanja putničkog saobraćaja.Zauzvrat za tu pomoć, "Er Frans se obavezao da ustupi slotove na prebukiranom pariskom aerodromu Orli... To će dati konkurentskim prevoznicima mogućnost da prošire aktivnosti na ovom aerodromu", saopštila je evropska komesarka za konkurenciju Margret Vestager.Ukupno 18 slotova, odnosno termina za sletanje i poletanje, ustupljeno je drugim kompanijama, rekao je francuski ministar finansija Bruno Le Mer.Francuskoj državi biće dozvoljeno da ima "nešto manje od 30 odsto" kapitala Er Fransa u odnosu na sadašnjih 14,9 odsto, dodao je on.Pomoć francuske države "neće premašiti minimum neophodan za garantovanje održivosti Er Fransa i njenog holdinga", dodaje Evropska komisija.Komisija napominje i da KLM, holandski partner u okviru grupe Er Frans-KLM, neće imati koristi od te pomoći.Ta grupa je objavila danas da će u prvom kvartalu ove godine imati gubitak od 1,3 milijarde evra.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EU odobrila državnu pomoć Francuske za Er Frans

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2021

Evropska unija odobrila je Francuskoj državnu pomoć u iznosu od 4,0 milijarde evra (4,7 milijardi dolara) nacionalnom avio-prevozniku Er Fransu, koji se bori sa ekonomskim posledicama pandemije kovid-19...Francuska avio-kompanija je obećala da će za uzvrat svoje slotove na pariskom aerodromu Orli...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.