Izvor: Blic, 06.Nov.2009, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brega pomaže manekenki

Goran Bregović, poznati muzičar, trebalo bi uskoro da komponuje muziku za film „Ava” koji govori o životu manekenke koja kao autostoperka odlazi iz Pariza u Sarajevo. Glavnu ulogu će tumačiti Jovanka Šopalović, manekenka i jedan od najtraženijih modela u Francuskoj, a ujedno i prijateljica Bregine supruge Dženane, koja živi u Parizu.

- Goran mi je obećao da će uraditi muziku za film „Ava” i nadam se da će održati svoje obećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - rekla je Jovanka Šopalović za „Dnevni avaz”, koja je zajedno sa dečkom Janikom glavni autor filmskog projekta.

- Naš film nema veliki budžet, tako da čekamo da glumci dobiju slobodne termine. Veliki problem predstavlja činjenica da nam je za snimanje potrebno lepo vreme - ističe Jovanka, koja je već obišla neke interesantne lokacije u Bosni gde će da bude snimljen veći deo filma. Ona dodaje i da je sa projektom upoznat bosanski reditelj i producent Ademir Kenović, koji je, između ostalog, režirao nagrađivani film „Kuduz” za koji je takođe muziku radio Goran Bregović.

Inače, Jovanka se pored uspešne manekenske karijere u Parizu, gde je i dobila nadimak „telo od milion dolara”, oprobala i kao glumica. Prvi film u kome se pojavila je francuska romantična komedija „Shadow Play”, u kojoj igra i Miki Manojlović. Posle je studirala glumu u Njujorku, Londonu i Parizu, te ostvarila nekoliko uloga u francuskim filmovima i televizijskim serijama. Iako zasad nema zvanične potvrde od Gorana Bregovića o muzici za film „Ava”, očekuje se da će uskoro iznenaditi publiku još jednim saundtrekom koji će biti dopisan na listu uspešnih filmova za koje je komponovao muziku. On je sa svojim orkestrom prethodnih dana nastupao u Rusiji, a očekuju ga koncerti u Francuskoj u Holandiji.

Karijera na filmu

Goran Bregović je radio muziku za brojne filmove, među kojima su najpoznatiji „Dom za vešanje”, „Kuduz”, „Arizona drim”, „Kraljica Margo” i „Andergraund”, a poslednji za koji je komponovao je turski film „Mustafa” prošle godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.