Bokseri krče put do Pariza: Pobede Veletića i Radovanovićeve

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 12:39

Bokseri krče put do Pariza: Pobede Veletića i Radovanovićeve

Turnir svetskih kvalifikacija u italijanskom Busto Arsiziju počeo je u nedelju, od sedmočlanog tima Srbije u ring je izašlo troje, a upisane su dve pobede.

Srpski teškaš Dušan Veletić je u kategoriji iznad 92 kilograma prvi izašao u ring i savladao Kolumbijca Salseda Kodacija odlukom sudija 4:1.

Iako je Veletić bio značajno bolji, a Kolumbijac jednim prljavim udarcem uspeo da mu napravi rasekotinu na glavi, sudija iz Argentine dodelio je pobedu rivalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ostalih četvoro ubedljivo bodovali za Veletića.

U drugom kolu, u sredu popodne, Veletića čeka iskusni Litvanac Jonas Jazevičijus.

Aleksej Šendrik startovaće od prvog kola, u kategoriji do 63,5 kilograma takmičenje počinje u utorak, a rival mu je Ukrajinac Zamorilo.

Treći naš predstavnik, Sadam Magomedov, u kategoriji do 92 kilograma će u ring u drugom kolu u četvrtak, a prvi pritivnik mu je Tajron Kofi Amo iz Nemačke.

Šendriku su za plasman u Pariz potrebne četiri pobede, Veletiću i Magomedovu još tri.

Od četiri bokserke iz Srbije koje su krenule u Italiju na kvalifikaije za Olimpijske igre, u nedelju, prvog dana, boksovale su dve. Nina Radovanović je bila uspešna, Anđela Branković je izgubila.

Radovanovićeva je prekidom u drugoj rundi slavila u kategoriji do 50 kilograma protiv Čan Čing iz Hongkonga, posle dominacije u prvoj rundi, pa je sledeća prepreka za devojku koja je boksovala i u Tokiju Hana Nasar iz Jordana. Taj meč na programu je tek u petak uveče.

Anđela Branković je u kategoriji do 57 kilograma zaustavljena u prvom kolu, prekidom u prvoj rundi bolja je bila FIlipinka Petesio Nesti.

Sara Ćirković će u kategoriji do 54 kilograma danas saznati ime protivnice u drugom kolu. Juniorska šampionka sveta i Evrope slobodna je na startu, a u četvrtak u prepodnevnom programu će u ring sa boljom iz današnjeg meča Mule (Francuska) - Lejn (Irska).

Milena Matović kreće u kategoriji do 66 kilograma u petak, kada če u ring sa Ukrajinkom Černokolenko.

Svim našim devojkama koje su i dalje u žrebu za plasman na Olipijske igre potrebne su još po tri pobede.

Kvalifikacioni turnir traje do 11. marta, kada su na programu skoro svi mečevi koji donose pravi na nastup u Parizu.

Posle turnira u Busto Arsiziju za boksere i bokserke ostaje još jedan turnir kvalifikacija, u maju, u Bangkoku. Norme za nastup u Parizu već ima dvoje naših boksera, Natalija Šadrina u kategoriji do 63 kilograma, i Vahid Abasov, u kategoriji do 67.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.