Izvor: B92, 13.Maj.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Davinić optužen do 21. maja

Beograd -- Bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić do 21. maja biće optužen zbog sklapanja ugovora o iznajmljivanju špijunskog satelita od izraelskog preduzeća Imidžset.

Kako za Blic kaže dobro upućeni sagovornik, Vlada Srbije pregovarala je sa izraelskom firmom i očekuje se da će suma od 36 miliona evra, koliko je sud presudio, biti umanjena.Međutim, da je srpsko pravosuđe ranijih godina bilo efikasnije i da je Davinić optužen pre ili tokom arbitraže u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Parizu, građani Srbije ne bi plaćali višemilionsku sumu.

Najjednostavnije objašnjeno - da je Davinićev ugovor označen kao korupcionaški, Srbija bi imala nepobitni argument u sporu.

Istraga protiv Davinića nije pokretana u vreme vlade Vojislava Koštunice.

Kako Blic saznaje u Vladi, njen tim je daleko od očiju javnosti ipak pokušavao da se slučaj oko satelita u kome se Srbija tereti jer nije ispoštovala ugovor, završi sa što manje štete.

Osim pokušaja pravnog tima da „vadi kestenje iz vatre", pregovori su se odvijali i u drugom smeru - da se smanji suma.

U narednih nekoliko dana pravni tim će iznova razgovarati sa Izraelcima.

U Višem tužilaštvu u Beogradu smatraju da imaju dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Davinića zbog sklapanja ugovora o kupovini špijunskog satelita.

Optužnica će biti podneta do 21. maja, kaže izvor lista blizak istrazi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.