Izvor: Blic, 30.Nov.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem konzulu BiH za zloupotrebu položaja 11 meseci zatvora

Bivši konzul BiH u Parizu Velid Hamidičević prihvatio je sporazum o priznanju krivice i osuđen je na 11 meseci zatvora zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

Sud BiH je prihvatio sporazum kojim je Hamidičević priznao krivicu da je od decembra 2014. godine do juna prošle godine kao savetnik za konzularne poslove u Ambasadi BiH u Parizu, mimo redovnih procedura i provere podataka, u zamenu za novac omogućio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << većem broju osoba izdavanje dokumenata za putovanje iz Francuske u BiH.

Na taj način, kako se navodi u presudi, nezakonito je stekao više od 10.000 KM, prenosi Birn.

Predsedavajuća Sudskog veća Hasija Mašović rekla je da je sporazum o priznanju krivice prihvaćen budući da postoji dovoljno dokaza da je Hamidičević počinio delo, kao i da je kazna od 11 meseci prihvatljiva s obzirom na sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti.

Pročitajte još:

- Sud, međutim, nije prihvatio konstataciju Tužilaštva BiH da je optuženi znao da se osobe kojima je izdavao putne listove bave kriminalnim radnjama, jer tužilaštvo to nije dokazivalo niti je to navedeno u činjeničnom opisu optužnice - navela je Mašovićeva.

Suđenje Hamidičeviću za zloupotrebu položaja počelo je u aprilu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.