BiH: Uz malo sreće do čuda

Izvor: B92, 10.Okt.2011, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: "Uz malo sreće do čuda"

Bosna i Hercegovina želi čudo u Parizu. Reprezentativci Safeta Sušića pokušaće da se pobedom nad Francuskom direktno plasiraju na EURO 2012.

Francuskoj je za prvo mesto u grupi D dovoljan bod u San Deniju, ali "zmajevi" nemaju šta da izgube, pa s razlogom očekuju čudo u predgrađu Pariza.

Portal UEFA prenosi optimizam reprezentativaca BiH Emira Spahića i Miralema Pjanića, te želju Samira Nasrija da nadigra Edina Džeku kako bi izbegao prozivke saigrača iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mančester sitija.

"Izabranici Safeta Sušića kvalifikacije su počeli sa ciljem plasmana u baraž, i to je ono što mogu da očekuju uzimajući u obzir pobedu Francuske u Sarajevu (2:0) u septembru 2010", smatra novinar portal UEFA.

"Dobri rezultati u poslednjim utakmicama približili su BiH vodećoj Francuskoj na samo jedan bod. I dok je baraž osiguran, niko u taboru BiH ne odustaje od šanse za direktnim plasmanom".

"U Pariz putujemo rasterećeni, jer smo već postigli naš primarni cilj. Francuska je vrhunska reprezentacija, pa i uz nekoliko povređenih to je jak tim. Ali, uz malo sreće možemo ih pobediti. Nije nemoguće ", rekao je kapiten Emir Spahić, a slično mišljenje ima i Miralem Pjanić.

"Francuska je favorit i neće nam biti tako lako, ali mislim da uz malo sreće možemo napraviti čudo u Parizu", kaže Pjanić.

Saigrač najboljeg igrač BiH Edina Džeke u redovima Mančester sitija, Samir Nasri, želi da pobedi "kako ga Edin ne bi zezao".

"Ja stvano želimda pobedim, jer ne želim da me Edin zeza kada se vratimo u klub. Moramo biti oprezni s njim. Ali on nije jedini, BiH ima mnogo dobrih igrača kao što su Misimović i Pjanić. Fokusiranje samo na Edina bi mogla biti greška", kaže Nasri.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pape se vraća u Pariz

Izvor: RTS, 11.Okt.2011, 12:32

Bosna i Hercegovina gostuje u Francuskoj u borbi za prvo mesto u grupi D. Safet Sušić se vraća u zemlju gde je ostavio dubok trag, ali želi sa svojim "zmajevima" pobedu protiv favorita...Svojevremeno, na jednoj od francuskih televizija godinama se vrtela scena sa Parka prinčeva, na kojoj se Safet...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.