Bentley priprema novi kupe

Izvor: B92, 19.Okt.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bentley priprema novi kupe

Britanski proizvođač luksuznih automobila razmatra mogućnost o izgradnji novog kupea kako bi upotpunio postojeću liniju i kako bi, u isto vreme, "uleteo na tržište sa novim mogućnostima".



Glasine su započele na ovogodišnjem pariskom salonu automobila kada je dr Franz-Josef Paefgen, izvršni direktor Bentleya, "Auto Expressu" izneo planove kompanije a tiču se novog modela koji će stati rame uz rame sa modelima Continental i Mulsanne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Novi kupe sa četiri vrata i četiri sedišta pogoniće 4,0-litarski turbo V8, razvijen u saradnji sa Audijem, koji je sposoban da proizvede oko 450 KS. Imaće osmostepenu automatiku i pogon na sva četiri točka.

Prognozira se da će njegova cena biti viša od 85.000 funti.

Ovaj model deliće platformu sa Audijem A7 Sportback, a sve vreme britanska kompanija će se truditi da od njega napravi najekonomičnije vozilo u svojoj klasi.

Da li će sve samo ostati na priči ili će se sprovesti u delo, ne znamo. Ostaje nam da sačekamo zvanično saopštenje od Bentleya ili Audija.

M. A.

Bentley povlači tri modela

Reš pečeni Bentley Continental GT

Bentley rasprodao Mulsanne do 2012.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.